Aszfaltszőnyeget kapott a Szikes utca

Aszfaltszőnyeget kapott a Szikes utca
Nyíregyháza – Ragyogó hangulatban várták a Szikes utca lakói Nyíregyháza polgármesterét a novemberi csípős, szeles időben kedden kora délután. Régi óhajuk teljesült azáltal, hogy a korábbi földutat 156 méteres szakaszon burkolták le Sóstóhegyen.

Összesen 95 tonna aszfaltot használtak fel a beruházás során, melynek költsége bruttó 18 millió forint, de az ott élők szerint ez mindent pénzt megért.

– Idestova 92 utat építettünk 2013 óta – jelentette ki dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely vezetője. – A Szikes utcán már régóta szerették volna az aszfaltborítást: íme, elkészült! Felmerült a járda igénye is, de egyelőre örüljünk annak, amit elértünk. Ebben az évben a költségvetésünkből 400 millió forintot fordítottunk új utakra, 180 millió forintot pedig járdaépítésre, emellett 100 millió forintból végzi a kátyúzást, az útjavítást a NyírVV Nonprofit Kft. Mindez a felelős gazdálkodásnak köszönhető. Biztos vagyok abban, hogy jövőre átlépjük a százas határt az új utak, utcák építésénél.

Fotók: Janics Attila Fotók: Janics Attila ©

Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő az érintett sóstóhegyiek nevében köszönetét fejezte ki az ünnepélyes átadási ceremónián:
– A Csalogány, a Vadász és a Kertész utca után az idén újabb út készült el, vagyis, amit ígértünk, azt fölözötten betartjuk.
A NyírVV Nonprofit Kft. a Thököly, a Szikes, a Fonó, az Álmos, az Ösvény utcában és a Lombkorona közben 2143 méter hosszan épített és készít új utat, a Sugár, a Kilátó és a Tallér utcában pedig felújítja a meglévőt, ezáltal a csapadékvízelvezetési problémákat is megoldják. November 30-ig valamennyi útszakaszon befejeződnek a munkálatok.

KM
hirdetés