Asztalitenisz Extraliga – Címvédés a nőknél, trónfosztás a férfiaknál

Budapest/Szekszárd – A nőknél a címvédő és házigazda Szekszárd, a férfiaknál pedig a fináléban a tavalyi bajnokot legyőző Celldömölk nyerte az asztalitenisz Extraliga Szekszárdon rendezett négyes döntőjét.

A vasárnapi program délelőtt a bronzmeccsekkel indult, ezeken nem született meglepetés, a férfiaknál a BVSC a Szegedet, a nőknél az Erdért SE az Orosházát verte magabiztosan.

A döntőkben aztán mindkét győztes 6-3-ra diadalmaskodott: a nőknél a Szekszárd – amelyben Madarász Dóra, az orosz Polina Mihajlova és a litván Ruta Paskauskiene lépett asztalhoz – a Budaörsöt, a férfiaknál a Celldömölk – Fazekas Péter, Kriston Dániel, Szita Márton összeállításban – a címvédő Pécset verte.

A tolnai együttes története harmadik bajnoki címét szerezte, egyben sorozatban harmadszor lett az Extraliga legjobbja, míg a vasi férfi csapat, amely 2010-től egymás után hét elsőséget ünnepelhetett, nyolcadszor lett aranyérmes.

A bajnokok 750 ezer forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 ezer, 250 ezer, illetve 125 ezer forint jár.

Eredmények:
mérkőzések a 3. helyért:

férfiak:
BVSC-Zugló I. – Floratom Szeged AC Probart I. 7-0
nők:
Budapesti Erdért SE – PET-BAU ASE Orosháza 6-1

döntők:

férfiak:
Celldömölki VSE-Swietelsky I. – PTE PEAC-Kalo Méh I. 6-3
nők:
Szekszárd AC I.-Budaörs 2i SC 6-3

szombaton játszották:
elődöntők:
férfiak:
PTE PEAC – Szeged 5-5
Celldömölk-BVSC 6-4
nők:
Szekszárd-Orosháza 7-0
Budaörs-Erdért SE 6-1

Döntetlen esetén az alapszakaszban jobb helyezést elért csapat jutott tovább – a PTE első, a Szeged negyedik lett.

– MTI –Sporthírek


hirdetés