Asztalitenisz selejtező – Lovas búcsúzott a nyolc között

Budapest/Luxembourg, 2012. április 15., vasárnap (MTI) – Lovas Petra kiesett a nyolc között az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, így ezen a tornán biztosan nem szerez kvótát a londoni játékokra.

A zárónapon mindkét nemnél egy 16 fős kieséses táblán zajlanak a küzdelmek, s további hárman – a két ág győztese, illetve a bronzmeccs nyertese – jutnak ötkarikás indulási joghoz.
Lovas – akinek sikere a magyar női csapat londoni indulása szempontjából lett volna különösen fontos – a szerb színekben versenyző Gabriela Feher legyőzése után a rendkívül kellemetlen stílusú osztrák Amelie Soljával csapott össze, és némi meglepetésre sima vereséget szenvedett.
Magyar részről így már csak Pattantyús Ádám van versenyben a viadalon, ő a szerb Zolt Petével veszi fel a küzdelmet a nyolc között. A kvótaszerzéshez két sikerre van még szüksége.
A luxembourgi viadalon a férfiaknál és a nőknél is összesen 11-11 indulási jog talált-talál gazdára a nyári játékokra. Magyar részről eddig – nagy és kellemes meglepetésre – Zwickl Dániel csatlakozott a már korábban kvótát szerzett Tóth Krisztinához és Póta Georginához.
Eredmények (a verseny honlapja alapján):
A négy közé jutásért:
Nők:
Amelie Solja (osztrák)-Lovas Petra 4-0

Korábban:
A nyolc közé jutásért:
Férfiak:
Pattantyús Ádám-Jaroszlav Zmudenko (ukrán) 4-2
Wang Zeng Yi (lengyel)-Kosiba Dániel 4-1
Nők:
Lovas-Gebriela Feher (szerb) 4-0 – Feher a harmadik szett után feladta

Az asztaliteniszezőknek a mostani torna után már csak egy lehetőség kínálkozik a kvótaszerzésre: a májusi, dohai világselejtező.

-MTI-
hirdetés