Asztalitenisz selejtező – Lovas és Pattantyús a nyolc között

Budapest/Luxembourg, 2012. április 15., vasárnap (MTI) – Lovas Petra és Pattantyús Ádám győzelemmel kezdte a vasárnapi küzdelmeket az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, Kosiba Dániel ugyanakkor kikapott, s ezzel búcsúzott.

A zárónapon mindkét nemnél egy 16 fős kieséses táblán zajlanak a küzdelmek, s további hárman – a két ág győztese, illetve a bronzmeccs nyertese – jutnak ötkarikás indulási joghoz.
Lovas a szerb színekben versenyző Gabriela Feher ellen nyert úgy, hogy ellenfele sérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzést, míg Pattantyús – aki az előző két nap egyformán karnyújtásnyi közelségbe került a kvótához, végül azonban mindkétszer elbukott – az ukrán Jaroszlav Zmudenko felett diadalmaskodott hat szettben. Kosiba számára a kínai származású, lengyel Wang Zeng Yi elleni meccs volt a végállomás.
Lovas a folytatásban az osztrák Amelia Soljával, Pattantyús pedig vagy a spanyol Carlos Machadóval, vagy a szerb Zolt Petével veszi fel a küzdelmet. A kvótaszerzéshez mindkettőjüknek két-két sikerre van még szüksége.
A luxembourgi viadalon a férfiaknál és a nőknél is összesen 11-11 indulási jog talált-talál gazdára a nyári játékokra. Magyar részről eddig – nagy és kellemes meglepetésre – Zwickl Dániel csatlakozott a már korábban kvótát szerzett Tóth Krisztinához és Póta Georginához.
Eredmények (a verseny honlapja alapján):
A nyolc közé jutásért:
Férfiak:
Pattantyús Ádám-Jaroszlav Zmudenko (ukrán) 4-2
Wang Zeng Yi (lengyel)-Kosiba Dániel 4-1
Nők:
Lovas Petra-Gebriela Feher (szerb) 4-0 – Feher a harmadik szett után feladta

Az asztaliteniszezőknek a mostani torna után már csak egyetlen lehetőségük kínálkozik a kvótaszerzésre: a májusi, dohai világselejtező.

-MTI-
hirdetés