Asztalitenisz selejtező – Zwickl ott lehet Londonban

Budapest/Luxembourg, 2012. április 14., szombat (MTI) – Zwickl Dániel a várakozásokat messze felülmúlva kvótát szerzett a londoni olimpiára, miután szombaton este megnyerte csoportja döntőjét az asztaliteniszezők európai selejtezőjén, Luxembourgban.

A világranglistán 200., 27 éves magyar játékos, aki a szerdán kezdődött tornán többször is bravúros győzelmet aratott, a negyedik napi minitorna fináléjában a román Constantin Cioti (168.) felett diadalmaskodott négy szettben, rendkívül magabiztosan.
Zwickl – aki pályafutása során először szerepelhet olimpián – Tóth Krisztina és Póta Georgina után a harmadik magyar asztaliteniszező, aki ott lehet a nyári ötkarikás játékokon.
Csakúgy mint pénteken, szombaton is négy, kieséses rendszerű minitornát rendeznek-rendeztek mindkét nemnél, ezek győztesei estére londoni indulási jogot szereznek, illetve szereztek. Most csupán heten voltak egy-egy táblán, mivel azoknak a játékosoknak, akik elvesztették a pénteki döntőt (köztük Zwicklnek és Pattantyús Ádámnak is), csak a legjobb négy között kellett bekapcsolódniuk a küzdelembe.
Zwickl délután magabiztosan nyert a spanyol Carlos Machado (84.) ellen, majd Cioti ellen sem hibázott, így óriási bravúrt bemutatva kiharcolta az ötkarikás részvétel jogát. Erre még Pattantyúsnak (133.) is lehetősége lesz 19:30 órától, ő a szerb Marko Jevtoviccsal (152.) mérkőzik.
A vasárnapi zárónapon még lesz egy 16 fős kieséses viadal, ahonnan további hárman ötkarikás indulási joghoz jutnak, de – ahogy Barsai Emese, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek korábban elmondta – az csak az esti program után dől el, hogy a még kvóta nélküli Kosiba Dániel és Lovas Petra egyből ott lehet-e azon a táblán, vagy szombaton este még játszaniuk kell a bejutásért.
A luxembourgi viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári játékokra.
Eredmények (a verseny honlapja alapján):
férfiak:
U csoport:
döntő:
Zwickl Dániel-Constantin Cioti (román) 4-0 – Zwickl olimpiai kvótát szerzett
korábban:
elődöntő:
Zwickl-Carlos Machado (spanyol) 4-1

Korábban:
V csoport:
elődöntő:
Tiago Apolonia (portugál)-Kosiba Dániel 4-0
negyeddöntő:
Kosiba-Liam Pitchford (brit) 4-1

W csoport:
elődöntő:
Pattantyús Ádám-Kirill Szkacskov (orosz) 4-2

nők:
—–
U csoport:
elődöntő:
Li Qiangbing (osztrák)-Lovas Petra 4-1
negyeddöntő:
Lovas-Zhu Fang (spanyol) 4-1

-MTI-További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés