Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület megtartotta hagyományos, éves aktívaülését. Az eseményen a kiosztották a Jó tanuló, jó sportoló címeket, mindemellett az eredményes iskolákat jutalmazták, illetve a testnevelő tanárok tevékenységét díjazták.

Az összejövetelen részt vett – többek között – Rádics Balázs, a Magyar Diáksport-szövetség ügyvezető igazgatója, dr. Papp Csaba, a megyei önkormányzat jegyzője, dr. Bóka Lóránd, az MDSZ Észak-alföldi Regionális központ irodavezetője, Czakóné Udud Zsuzsanna, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházi Tankerület tanügyi igazgatás referense és Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke, egyben a megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

– Nagy örömmel jövök olyan helyre, ahol a diáksportélet ennyire aktív, mint ebben a megyében, amiről mások is példát vehetnének – üdvözölte a megjelenteket Rádics Balázs. – Sorra kérdezték tőlem, milyen évet zártunk? Nyugodtan mondhatom, sikereset. De nem állhatunk meg itt, komoly terveink vannak, amelyeket jövőre igyekszünk megvalósítani. Több ezer testnevelő számára szervezünk újabb továbbképzéseket, és mivel 2018-ban lesz harminc éves a diákolimpiai mozgalom, a nyár elején, Debrecenben jó néhány sport összevont nagydöntőjét rendezzük meg, mégpedig másfél héten keresztül.

Baracsi Endre megköszönte mindenki munkáját, megemlítve, hogy soha nem volt még ilyen sok díjazott a megyében, mint ezen alkalommal.

A legnagyobb tapsot pedig egyértelműen Hadobás István, a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyugdíjba vonuló testnevelője kapta, akinek szintén járt az elismerés.

KM-KT
hirdetés