Átadták a kisvárdai posta felújított épületét

Akt.:
Átadták a kisvárdai posta felújított épületét
© Fotó: Janics Attila
Kisvárda – Átadták a kisvárdai 1-es számú postahivatal felújított épületét csütörtökön a felső-szabolcsi kisvárosban.

Az eseményen Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, az 1914-től postaként funkcionáló épületet 229 millió forintból újították fel.

MTI Fotó: Balázs Attila MTI Fotó: Balázs Attila ©

A kisvárdai postai forgalom hetven százaléka ezen a postán bonyolódik, éves szinten 250 ezer ügyfélkapcsolat jön itt létre, ezért volt fontos a patinás épület teljes külső és belső felújítása – ismertette a vezérigazgató.
A beruházás során megújult és tágasabb lett az ügyféltér, felújították a kiszolgáló és szociális helyiségeket, az elektromos hálózatot, illetve új bútorokat is kapott a postahivatal.

Fotó: Janics Attila Fotó: Janics Attila ©

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszédében felidézte, az épületet eredetileg is postának építették több mint száz évvel ezelőtt, kiváltva egy másik, kisebb épületet. A nagyposta felépítése azért volt fontos, mert a postai szolgáltatások bővülése miatt a posta kinőtte a korábbi helyét – tette hozzá.

Az átadást követően a beruházást szimbolizálva Seszták Miklós és Illés Zoltán egy képeslapot is feladott a megújult kisvárdai postán.

– MTI –
hirdetés