Végzetes baleset

2019.05.30. 07:52

A nővére lesz a pótanyukája a tragikus ütközés miatt elárvult nyírcsászári fiúnak

A szüleit egyszerre elveszítő Milánt nem hagyják magára, nővéréék nevelik fel.

Péter Anett biztos támasza, akinek Milán van a karjában, mellette pedig Marietta, Anett húga | Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Kifordult magából a világ a végzetes baleset óta. Alig több mint egy hónapja, április 26-án reggel fél kilenc tájékán az M3-as autópálya Budapest irányába vezető Kisasszonytér pihenőhelyén máig tisztázatlan okból egy személygépkocsi belerohant az ott álló autóbuszba. A kocsi elejében ülő sofőr, Jácint (aki korábban hivatásos sofőrként dolgozott) és a mellette helyet foglaló Mariann (dadus volt a nyírcsászári óvodában) a helyszínen életét vesztette, a hátsó ülésen lévő 4 éves Milán, akit mentőhelikopterrel szállítottak a miskolci kórházba, könnyű sérülésekkel megúszta a tragikus ütközést.

Levelezős lenne

Nyírcsászáriból tartottak a fővárosi esküvőre, kevesebb mint 100 kilométer választotta el őket az úti céljuktól. Találgatások, mendemondák, pletykák vannak, de a karambol igazi okát sosem tudjuk meg, a rendőrségi vizsgálat még mindig tart.

– Nagymamámat hívták fel a rendőrségtől, onnan tudtuk meg, hogy mi történt. Mi épp Nyíregyházán készültünk arra, hogy utánuk induljunk az esküvőre. Borzalmas érzés kerített hatalmába, senkinek sem kívánom azt, amit akkor átéltünk – idézte fel a gyászos napot a 21 esztendős Ascsillán Anett, akinek az édesanyja és édesanyjának az élettársa hunyt el a sztráda mellett. – A Nyíregyházi Egyetem tanító szakán vagyok harmadikos, és szeretnék a nappaliról átkerülni a levelezőre azért, hogy minél több időt legyek Milánnal. Azt ugyanis hamar eldöntöttem, hogy szeretném felnevelni. Bár még nagyon kicsi, próbálja felfogni a felfoghatatlant. Hiányoznak neki a szülei, a névnapján is kereste az édesanyját. A pót­anyukájaként szeretnék neki mindent megadni, ami tőlem telik – mondta Anett, aki alig lépett még túl a húszon, nagyon elszánt. A kitartását a sportból merítette. – Hét éve focizok, Nyírgyulajban kezdtem, játszottam Mátészalkán, legutóbb Nyíregyházán a Nyírségben, de a kialakult helyzetben most szüneteltetem, talán ha majd valamelyest rendeződik az életünk, folytatom tovább. Egyébként az egész család és az ismerősök is nagyon sokat segítenek, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik.

Péter Anett biztos támasza, akinek Milán van a karjában, mellette pedig Marietta, Anett húga | Fotó: Ladányi Tóth Lajos

A többes szám mögött Nagy Péter áll, a vőlegény, aki teljes mellszélességgel támogatja Anett elképzeléseit. Ő is a Nyíregyházi Egyetem harmad­évese testnevelés–történelem szakon, és miután 12 évet eltöltött játékosként a labdarúgás és a futsal világában, újabban játékvezetőként járja a megye pályáit.

– Milán a legelején még beszélt néhány szót arról, hogy mit élt át a hátsó ülésen azon a bizonyos napon, de azóta már elfelejtette, kitörlődtek az emlékfoszlányok. Bújik hozzám, mondtam is neki, hogy a pótmamája leszek – jegyezte meg Anett, aki Péterrel a kollégiumban három éve úgy él mintha minigarzon lenne az otthonuk.

A mintegy 1100 lelkes Nyírcsászári lakosait nemcsak megrendítették a történtek, azonnal gyűjtés indult a gyermekek javára, és a polgármesteri hivatal is segíti a magukra maradt testvéreket. A Sport Televízióban Elbert Gábor, a Pécsi Tudományegyetem oktatója és Borbély Zoltán ügyvéd, sportjogász volt a Mai helyzet vendége, ők mesélték el a család történetét.

Fotó: Ládi László

– Szívbe markoló, ahogy megmozdult a futballtársadalom, én sem hittem volna, hogy ilyen létezik. Az NB I.-es nyírgyulaji futsalosok is segítettek, a Nyíregyháza Spartacus női csapata is összefogott, szombaton pedig Ófehértón lesz egy jótékonysági torna. A Focisegély Alapítvány is jelezte, hogy támogatna bennünket – mondta meghatódva Anett.

Április 26-án reggel szörnyű baleset történt, a holtakat már nem támaszthatja fel senki. Ami viszont utána történt, bizonyítja: él a remény, vannak még nagyszerű emberek.

Licit a dedikált mezre

A Kapusok egy kapusért Face­book-csoportban a következő felhívás jelent meg: „Ha kapus vagy és segítenél – ajánld fel a mezedet! Küldj a mezről egy képet, magadról egy portrét! Ha megvan a licit győztese, küldd el neki direktben a mezt és egy autogramot!” A licit nyertese közvetlenül Ascsillán Anett számlájára utalja a pénzt. Többek között már Kovácsik Ádám és Gróf Dávid is felajánlotta a dresszét. A szintén Nyírcsászáriban élő Dankó Géza a kupadöntős Bp. Honvéd játékosaival dedikáltatta a klub mezét, amire hamarosan lehet licitálni az említett világhálós felületen. Aki pedig utalni szeretne, az alábbi számlaszámra küldheti adományát: Ascsillán Anett, 11773449-01955477-00000000.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában