Átadták az afgán határsértőket az ukrán hatóságoknak

Akt.:
Gina a járőrvezetőjével, Dicső István r. főtörzszászlóssal munka közben
Gina a járőrvezetőjével, Dicső István r. főtörzszászlóssal munka közben - © Fotó: Rendőrség
Tiszaszentmárton, Zsurk – Személykereső szolgálati kutya vezette nyomra a rendőröket.

A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a Gina hívónevű személykereső szolgálati kutya nyomra vezetésével Tiszaszentmárton és Zsurk között elfogtak hat külföldit 2019. február 22-én 4 óra 15 perc körül. A magukat afgán állampolgároknak valló külföldiek, köztük három férfi, egy nő és két fiatal fiú a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az eljárás adatai szerint a külföldiek Ukrajnából illegálisan, a zöld határon át érkeztek Magyarország területére. A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre. A tiltott határsértőket kiutasították, majd 2019. február 22-én este átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Tiszaszentmárton, Zsurk - A rendőrök Tiszaszentmárton és Zsurk között illegális migránsokat tartóztattak fel. A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Tiszaszentmárton és Zsurk között elfogtak hat külföldit 2019. február 22-én 4 óra 15 perc körül. A magukat afgán állampolgároknak valló ...
hirdetés