serie a

2020.07.27. 13:15

Sarri: minden évben egyre nehezebb

A Juventus számára szinte formalitássá vált az olasz bajnoki cím elhódítása az elmúlt évtizedben, a labdarúgócsapat vezetőedzője szerint azonban ebben az idényben nem volt könnyű dolguk.

Juventus Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) is congratulated by Juventus Italian coach Maurizio Sarri after scoring during the Italian Serie A football match between Juventus and Lazio, on July 20, 2020 at the Allianz stadium, in Turin, northern Italy. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Isabella Bonotto

„Mindig nehéz nyerni, de minden évben egyre nehezebb – jelentette ki Maurizio Sarri a Sampdoria felett aratott 2-0-s sikert követően, amellyel a Zebrák sorozatban kilencedik alkalommal végeztek a Serie A élén.

”A sportban valamit biztosra venni, az egyik legnagyobb hiba, de ez az együttes nem sétált bele ebbe a csapdába.„

A 61 éves trénert tavaly nyáron nevezték ki a Juventus élére azzal a céllal, hogy izgalmasabbá tegye a torinóiak futballját, amely az elmúlt években a bajnoki címek ellenére túlzottan is célratörő volt.

”Lépésről lépésre, lassan kell megváltoztatni azokat a dolgokat, amelyek a legkevésbé tetszenek.

Nem teheted meg, hogy csak úgy besétálsz egy klubba, amely sorozatban nyolc bajnoki címet nyert, és azonnal megváltoztatsz mindent„

- mondta Sarri, aki szerint a koronavírus-járvány miatti három hónapos szünet is megzavarta a csapatát, ezzel magyarázta ugyanis, hogy legutóbbi hat bajnokijából csak kettőt nyert meg a Juventus. Hozzátette, több más együttesnél is megfigyelhető volt az összpontosítás elvesztése.

A bajnokcsapat védője, Leonardo Bonucci úgy vélekedett, ez volt a legszebb, egyben legnehezebben kivívott scudettójuk. Ezt többek között azzal indokolta, hogy eleinte nehezen tudták elsajátítani a komplex taktikájáról is híres Sarri utasításait. A válogatott játékosnak ez a nyolcadik bajnoki címe a Juventusszal.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában