szon-sportoldal

2016.06.08. 11:50

Nem indul a megye egyben Nyírmada

Nyírmada - A bajnokságot nyert Nyírmada nem indul a megye egyben, mégpedig jól megfontolt döntés következményeként.

Nyírmada - A bajnokságot nyert Nyírmada nem indul a megye egyben, mégpedig jól megfontolt döntés következményeként.

Noha a Nyírmada megszerezte a bajnoki címet a megyei másodosztály Nyírerdő-csoportjában, mindazonáltal korábban is nyílt titok volt, hogy a futballcsapat nem kíván feljebb lépni. Meglehet, sokan értetlenül szemlélik a történteket, de az vesse rájuk a követ, aki hasonló szituációban másként cselekedne. A település elöljárói egész egyszerűen a tényekre hagyatkoztak, amikor határoztak a jövőről.

– Nincs megfelelő támogatottság, egyedül az önkormányzat áll az egyesület mögött, ez kevés – szögezte le Kálmán Béla, nyírmadai polgármester-egyesületi elnök. – Többek közt ezért döntöttünk úgy, hogy nem vállaljuk a magasabb osztályú szereplést. Emellett legalább ennyire fontos tényező, ha nem fontosabb, hogy sajnos el kell ismerni, a nagyszerű szereplés ellenére a nézőszám egyáltalán nem nőtt, sőt... A törzsközönség jár ki a hazai meccsekre, de ez a létszám is fogyatkozik. Így bármennyire is fájdalmas, jól felfogott érdekünk, hogy ne vágjunk bele abba, amit nem tudunk megvalósítani, illetve nincs rá komoly igény. Másfelől figyelmeztető a példák is akadnak, talán elég csak a Tiszalököt említenem, amely menetközben szállt ki a megye egyből. Márpedig mi ilyen helyzetbe nem akarjuk hozni a megyei futballt, a bajnokság többi résztvevőjét. Csak azt tesszük, aminek értelme van. Az összetartó közösség, a sikerélmény legalább ennyire lényeges, nekünk jelenleg ez a másodosztályban adatik meg. A realitás, a józan ész mondhatja velünk azt, hogy addig nyújtózkodjunk, ameddig a takaró ér.

Az MLSZ versenyszabályzátanak vonatkozó paragrafusa értelmében – hasonló esetben, tehát ha a bajnokcsapat nem kíván magasabb szinten indulni – az első körben a három megye kettes csoport legjobb másodikját kell felkérni az első osztályú szereplésre. Ez a csapat az Alukonstrukt-csoportban érdekelt Rakamaz.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!