Átalakított autó bukott le Ártándnál

Átalakított autó bukott le Ártándnál
© Fotó: NAV
Ártánd – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál egy francia gépkocsiban megközelítőleg 2,8 millió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei Ártándnál egy francia autót ellenőriztek a rendőrök jelzése alapján, ami Romániából Franciaországba tartott. A pénzügyőrök röntgenberendezéssel átvilágították, majd tételesen átvizsgálták a járművet és kiderült, hogy azt úgy alakították át, hogy csempészetre alkalmas legyen. Az autó alvázából, az első és hátsó ülések alatti megduplázott padlólemezből, valamint a két hátsó sárvédő üregéből 2 500 doboz, 2,8 millió forint értékű, adózatlan cigaretta került elő – olvasható a NAV közleményében.

A jármű vezetője a dohánytermékek származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondta, hogy a cigarettát Ukrajnában vásárolta és Párizsba szállította volna.

nv-1Fotó: NAV

A NAV munkatársai az adózatlan cigarettát, valamint a csempészetre átalakított gépjárművet lefoglalták, és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.
hirdetés