Átalakul a nyírgyulaji játékoskeret

Kanál Roland széttárta karját, egyben búcsút intett a Nyírgyulajnak
Kanál Roland széttárta karját, egyben búcsút intett a Nyírgyulajnak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírgyulaj – A nyírgyulajiak szenvedő alanyai a nagy elvándorlási hullámnak: két érkező mellett érzékeny veszteség is érte a csapatot.

A csábító külföldi munkalehetőség megritkította a megyei első osztályú futballegylet sorait – ez ellen vajmi keveset tehetnek. Mélyebb elemzést igényelne a témakör, mert nem egyedi jelenség, hogy – főként a fiatalokat – hat lóval sem lehet visszatartani a fényesebb megélhetéssel kecsegtető „kalandtúrától”. Ennek a legutóbbi idény végén a nyolcadik helyen lecövekelő gárda látja kárát.

Kanál Roland ugyanis Angliában, míg Szentjobbi Roland Ausztriában próbál szerencsét. Mindezt dupla veszteségként könyvelheti el a gyulaji stábot, mivel a középpályás és a védő egyúttal az NB II-es futsalcsapat frontemberének számított. A párhuzamosan „futó” project miatt a vezetőség olyan játékosok igazolásán fáradozik, akik mindkét színtéren bevethetők. Még szerencse, hogy bár a kapus, Pallai Gábor is vált, jelen esetben Felsőzsolcán folytatja, ő a futsalgárda tagja marad. A negyedik búcsúzó Sitku Ádám, aki – mint azt korábban megszellőztettük – a Baktalórántháza alkalmazásába áll.

Mindeközben érkezik a “felmentő sereg”. A nyírbátori klublegenda, Erdei Zoltán jóvoltából veretes csatárt igazolt a Lukács Tibor irányította legénység, és a védelem is izmosodik, mégpedig a tiszalöki Vass István jövetelével. Az persze több, mint valószínű, hogy a bajnoki rajton nem csupán ketten vallhatják majd magukat újoncnak az együttesnél…

KM-KTTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés