Felfüggesztett börtönbüntetés járt érte

2019.11.20. 14:00

Előkerült a 15 centis kés a nyíregyházi kocsmában...

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a sörözőben garázdálkodó férfit.

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. november 19-én gyorsított eljárásban garázdaság bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen 8 hónap börtönbüntetésre ítélte K.M. vádlottat, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette.

A tényállás szerint a vádlott 2019. november 16-án az esti órákban bement egy nyíregyházi sörözőbe, ahol a pultosok erősen ittas állapota miatt nem szolgálták ki és távozásra szólították fel. A vádlott a kérésnek nem tett eleget, a személyzetet hangosan szidalmazni kezdte, a kezében lévő sörös dobozt a földre ejtette, belerúgott, a benne lévő alkoholt pedig szétlocsolta a kövön. Egy szintén ott tartózkodó férfi látva a vádlott magatartását, felszólította őt, hogy távozzon. Miután K.M. a férfival együtt kihátrált az ajtón, hirtelen előrántott a kabátja alól egy 15 cm pengehosszúságú kést és a férfi nyakához tartotta. Ő megfogta a kés pengéjét, elhúzta a nyakától és kirántotta a vádlott kezéből. Ezután a vádlott a könyökével nagy erővel kétszer megütötte a férfit, aki ettől a bejárati ajtónak, majd onnan a földre esett. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módjára tekintettel, csupán a véletlenen múlt, hogy komolyabb sérülése nem keletkezett.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában