Helyi közélet

2017.02.13. 14:09

De hova tűnt a hírcsatorna?

Nyíregyháza - Kikerült a UPC Magyarország analóg csatornaválasztékából a HírTV adása.

Nyíregyháza - Kikerült a UPC Magyarország analóg csatornaválasztékából a HírTV adása.

„Február 6-án reggel még néztem, délután már – hiába léptettem végig oda-vissza a csatornákat a távirányítóval – nem találtam a HírTV-t sem a megszokott helyén, sem másutt. A szó, ami szó, jelentős pálforduláson átesett hírcsatorna helyén azóta egy újabb Spektrum-adás fogható.” – panaszolta egy magát hírfüggőként aposztrofáló és bevallottan mindennap minden híradót végignéző nyíregyházi olvasónk.

Minden negyedik analóg

Nyilván megyénkben még nagyon sokan jártak ugyanígy, hiszen az interneten olvasható számítgatás szerint országosan úgy százhúszezer háztartás lehet érintett. Ők azok, akiknek anyagi helyzetük, illetve választási lehetőség híján azzal a UPC analóg rendszerű kábeltévével kell még beérniük, amelyből február 6-án a legnagyobb magyarországi szolgáltató cég ugyanis kivette a hírcsatornát ezen csomagja kínálatából.

Bár a kábelszolgáltatóknál is évek óta zajlik a régi analóg kábelhálózatok előfizetőinek digitálisra történő – erősen költséges – kapcsolása, ma még minden negyedik magyar háztartás analóg kábeltévét használ. Mit tehetnek most az érintettek, ha ezután is néznék Simicska Lajos csatornáját?

A hűségidősök a szerződés lejártáig semmit, mert a szerződésbontás igen drága mulatság lenne.

Aki viszont nem hűség­idővel szerződött a céghez, bármikor felmondhatja a szerződését, és átmehet egy olyan szolgáltatóhoz, ahol a kedvence elérhető. Azonban jó tudni, hogy a műholdas és tetőantennás szolgáltatók vezetékes internetet nem nyújtanak.

Érdemes rákérdezni

Mindenesetre a kapkodás itt sem vezet jóra, ezért hát érdemes lehet rákérdezni a UPC-nél arra, hogy a területünkön nincs-e esetleg digitális kábeltévé-szolgáltatás, mert a digitális csomagokból nem száműzték a HírTV-t.

Máskülönben a médiatörvénnyel összhangban van az, hogy a kábelszolgáltatók bizonyos szabályok betartása esetén lényegében saját kedvük szerint változtathatnak a csatornáik kínálatán.

Km-GB


Keresik a megnyugtató megoldást

A UPC Magyarország a hír24-nek úgy nyilatkozott, hogy a változásra nem politikai okokból került sor. A cég folyamatos törekvése, hogy változatos és értékes tartalomkínálatot biztosítson ügyfeleinek.

Ez okból üzleti tárgyalásokat folytatott a Hír Televízió képviselőivel, amelyek nem vezettek eredményre, ezért a Hír TV adása kikerült a UPC Magyarország analóg csatornaválasztékából. Mindazonáltal a UPC digitális csatornaválasztékában továbbra is elérhető a HírTV adása, így azoknak az előfizetőknek, akik nézni szeretnék a csatorna műsorát, és még nem rendelkeznek ilyen előfizetéssel, bármikor lehetőségük van arra, hogy digitális díjcsomagra váltsanak. A UPC Magyarország továbbra is nyitott a tárgyalások folytatására a Hír Televízió képviselőivel, hogy egy olyan, mindkét fél számára megnyugtató megoldást találjanak, amely a legjobban szolgálja a nézők érdekeit – áll a cég közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában