Atlétikai Eb – Gyurátz kilencedik kalapácsvetésben

Berlin/Budapest – Gyurátz Réka a kilencedik helyen végzett kalapácsvetésben a berlini atlétikai Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A Dobó SE 22 éves versenyzője 69,45 méterrel a nyolcadik helyen biztosította a helyét a döntőben, ahol 69,51 méterrel kezdett. Ezzel az első kör után még a negyedik helyen állt. Másodikra 70,48-ra javított, majd 69,85 következett – azaz kiegyensúlyozott sorozatot produkált. Ám a többiek is jól dobtak, s nem tudott bekerülni a legjobb nyolc közé, akikre újabb három dobás várt. A brit Sophie Hitchon négy centivel előzte meg a nyolc közé jutásért zajló vetélkedésben.

A 4×100-as női váltók között a 12. (44.03 mp) idővel indult a magyar kvartett, amely idén két országos csúcsot is futott. A csapat Nguyen Anasztázia, Kaptur Éva és a két gátas, Kerekes Gréta és Kozák Luca összeállításban állt rajthoz az első futamban – a két első három helyezett mellett idővel még két váltó jutott tovább. A magyarok a görögöket megelőzve, 44.15 mp-cel hatodikként értek célba, összesítésben a 13. helyen végeztek.

A női 3000 méteres akadályfutásban Gyürkés Viktória – aki 9:38.56 perccel a 15. helyen éppen bekerült a fináléba – 9:40.41 perccel a 13. lett.

A magyar válogatott egy érmet szerzett az Eb-n: Halász Bence kalapácsvetésben lett harmadik. A hétpróbázó Krizsán Xénia a hetedik, Baji Balázs pedig 110 m gáton a nyolcadik helyen zárt.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés