Atlétikai Eb – Márton Anita szerint kevés az esély az indulására

Budapest – A súlylökő Márton Anita szerint kevés az esély arra, hogy induljon az augusztus 6-án kezdődő berlini atlétikai Európa-bajnokságon, mert elhúzódó sérülése miatt nem tudna megfelelően teljesíteni.

A magyar atlétika első világbajnoka a birminghami fedett vb-n szerzett aranyérem utáni hazai edzéseken érezte először, hogy fáj a bal térde.
“Bár a térdem fáj, a probléma igazából a combizommal van, ami a nagyfarizomból ered. A jó hír az, hogy műteni nem kell, nincs szakadás, vagy porcsérülés. Heti háromszor járok gyógytornára, sokat kell nyújtani, lézerkezelést is kapok. Enyhe javulást tapasztalok” – nyilatkozott az MTI-nek hétfőn az olimpiai bronzérmes atléta.

Hozzátette, ami a versenyeken előny, hogy erős, feszes izomzattal rendelkezik, az a gyógyulás szempontjából hátrány.

“Most már három hónapja akadályoz a munkában ez a sérülés. A júliusi versenyeimet lemondtam, s igazából kevés az esély az Eb-részvételre is, mert nem szeretnék úgy kimenni, hogy önmagamhoz képest alulteljesítek. Ez nehéz döntés, de szerencsére békéscsabai klubom és a szövetség is mellettem áll. Lehet, inkább megéri lezárni ezt a szezont, s a gyógyulásra koncentrálni, mintsem rámenjen mondjuk a jövő év.” – fogalmazott a 29 éves súlylökő.

Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m – országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m – ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m – ocs).

Tavalyelőtt ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m – ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m – ocs). Az elmúlt évben újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert. Idén márciusban országos csúccsal (19,62 m) lett világbajnok a birminghami fedett vb-n, s az európai szövetség március legjobbjának választotta a nőknél.

– MTI –
hirdetés