Átmasírozott a teljes mezőnyön

Akt.:
Tölgyes Dorottya „igazi” serdülőként elsőséggel nyitott a Budapest-bajnokságon
Tölgyes Dorottya „igazi” serdülőként elsőséggel nyitott a Budapest-bajnokságon - © Fotó: magánarchívum
Nyírbátor – A nyírbátori Tölgyes Dorottya először játszott „teljes jogú” serdülőként a nyírbátori reménység, aki egyesben és párosban is versenyt nyert.

A négy kiemelt honi ranglistaverseny első darabja a Budapest-bajnokság, amelyen a rangjának megfelelő hatalmas mezőnyök indultak. A szabolcsi résztvevők sem voltak kevesen, éremesély is adódott jócskán, és ezeket nagyobbrészt sikerült is valóra váltani.

Az élre, mint újabban mindig Tölgyes Dorottya kívánkozik. A Nyírbátori ASE játékosa a jelek szerint gond nélkül átvészelte a korcsoportváltását, hogy januártól serdülőkorú versenyző lett, hiszen korosztályában hibátlan teljesítményt nyújtott. Újonc korcsoportosként is előfordult már vele, hogy a serdülők között versenyt nyert, ám a mostani teljesítményével igazolta, joggal pályázik a nyári korosztályos Európa-bajnoki részvételre. A bátoriak Dodója egyesben végiggaloppozott a mezőnyön, és párosban – a tatai Adamik Csenge oldalán – sem talált legyőzőre, így aztán két aranyéremmel térhetett haza. Belépőnek nem volt rossz.

Az egyesverseny második kiemeltje Laskai Írisz volt, így aztán mutatkozott rá esély, hogy szabolcsi házidöntőre kerüljön sor. A NAC Nyíregyháza játékosa azonban rossz napot fogott ki – amiben az is szerepet játszhatott, hogy a verseny előtti napokban elhunyt a nagymamája –, a második fordulóban kiesett, a helyosztókon pedig végül a tizedik helyezést szerezte meg. Az apagyi nevelésű, a közeledő csapatversenyek miatt a NAC-hoz igazolt Hanustyák Fanni is ment egy kört a főtáblán, ahol aztán Tölgyes Dorottyával találta magát szemben, a tőle elszenvedett vereséget követően végül a 12. pozícióban zárt.

A párosverseny főtábláján is hemzsegtek a szabolcsiak. Tölgyesék aranya mellett még egy érmet hazahoztak, hiszen Laskai Írisz az ajkai Pad Franciskával harmadikként végzett. Ehhez az is kellett, hogy a negyeddöntőben 0:2-ről győzzék le 3:2-re a Hanustyák Fanni, Molnár Amanda (utóbbi BVSC-Zugló) duót. A korosztályában válogatott két szabolcsi lány az ifjúságiak között is megmérettette magát, mindketten feljutottak a főtáblára, ahol Tölgyes Dorottya a negyeddöntőben veszített, és végül hetedik lett, Laskai Írisz viszont az első fordulóban búcsúzott. Egy mondatot még Hanustyák Fanni is megérdemel, ugyanis két korosztályban (U13 és serdülő) versenyezve sorra legyőzte a szakági elitnek számító Statisztika-játékosokat, és újonc összevontban az értékes ötödik helyezést szerezte meg.

A serdülők között szerzett érmek mellett az ifjúságiak között is felállhatott szabolcsi versenyző a dobogóra. A nyírbátori Molnár Dávid a főtáblán három egyes mérkőzését is megnyerve jutott be a legjobb négy közé, ahol veszített a korosztályból kiemelkedő András Csaba (BVSC) ellen, majd a bronzmérkőzést megnyerve harmadik lett. Párosban második kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek Terék Norbettel, aki a BVSC kölcsönjátékosként csapattársa az NB I-es nyírbátori gárdában, ám nem sikerült a rangsorolásuknak megfelelő pozícióban zárniuk, hiszen a negyeddöntőben veszítettek.
hirdetés