Átok? A Nyírgyulajnak hazai pályán semmi nem akar sikerülni

Akt.:
A Veszprém hat másodperccel a befejezés előtt vette be a nyírgyulaji kaput, csikarta ki a győzelmet
A Veszprém hat másodperccel a befejezés előtt vette be a nyírgyulaji kaput, csikarta ki a győzelmet - © Fotó: KM
Nyírgyulaj – Egy perccel a vége előtt még hátrányban volt, ám fordított és végül nyert a Nyírgyulaj otthonában a Veszprém a futsal NB I-ben.

Erre már nincs szó. Hetedik hazai mérkőzésén is hiába ácsingózott a győzelemre a Nyírgyulaj – megint nem sikerült. Ráadásul a Veszprémmel szemben elbukott fellépés különösen érzékenyen érintheti a nyírségieket, mivel egyik közvetlen riválisukkal szemben véreztek el, mindazonáltal így sem kell temetni álmaikat. A felsőházi rájátszásért, vagyis a hat közé jutásért viaskodó ellenlábasok közül az Aramis a papírformának megfelelően ,,fejre állt,,. kikapott a bajnoki címvédő Győri ETO-tól, tehát csak annyi történt, hogy az ötödik helyen nyomuló Veszprém kissé meglógott. De hogy!

Az első félidő küzdelmes játékot hozott, gól azonban csak az utolsó percben esett. Varga Dániel öngóljával ekkor a bakonyiak jutottak vezetéshez (0-1).

A 34. és a 37. perc között háromszor is kapituláltak (3-1) a vendégek, a válogatott Lovas találatára azonban rögtön válaszolt Tatai. Az utolsó percben újabb fordulatot láthatott a nyírbátori csarnok közönsége. Tatai ugyanis előbb egyenlített, majd Vas hat másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes találatot (3-4).

Az első osztályú bajnokságban a február 2-án kezdődő belgrádi Európa-bajnokság miatt hosszú szünet következik. Az 1. FCV legközelebb február 26-án lép pályára, méghozzá a Vasas otthonában.

Futsal NB I, 14. forduló:

Nyírgyulaj KSE–1. FC Veszprém 3-4 (0-1)

Nyírbátor, vezette: Szabó F. (Takács, Kövér).

Nyírgyulaj: Pallai – Angyalos, Siska, Kovács, Nagy I.

Csere: Kriston (kapus), Lovas, Berecz, Varga, Czerula, Tóth B.

Játékos-edző: Lovas Norbert.

Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Tatai, Boromisza G., Tar.

Csere: Spandler (kapus), Finta, Boromisza D., Vas, Sándor, Németh P.

Vezetőedző: Madarász János.

Gólszerzők: Berecz (34.), Varga D. (36.), Lovas (37.), ill. Varga D. (20. – öngól), Tatai (37., 40.), Vas (40.).

forrás: KM-KT / futsalhungary.hu

További részletek a kelet.hu-n.
hirdetés