Áttáncolták a Baltikumot

Akt.:
Tallinn mellett, a Jagala vízesésnél
Tallinn mellett, a Jagala vízesésnél
Nyíregyháza – Sikeres volt a négy országot érintő túra a Nyírség Táncegyüttesnek.


Nagy utat tett meg a Nyírség Táncegyüttest szállító busz: a 36 fős csapat 4 ország 4 városában úgy lépett fel, hogy közben 3500 kilométert portyáztak. A balti túrára vállalkozó patinás nyíregyházi társulat turnéjának apropóját az október 23-i ünnep emlékezete, a Kodály Év és a kállai kettős szolgáltatta.

– Nyitányként felléptünk a lengyelországi Sanok művelődési központjában, majd a litvániai Kaunas egyetemi színháztermében, után a lettországi Riga kongresszusi központjában, végül pedig az észtországi Tallinn múzeumi színháztermében – említette Demarcsek György, a Nyírség Táncegyüttes művészeti vezetője. – A változatos helyszíneken kiváló embereket, diplomatákat, követségi munkatársakat, magyar intézetek vezetőit, segítőit ismerhettük meg, a közönség mindannyiszor hálásan fogadott bennünket, és vastaps zárta a műsorunkat. A sok átöltözés, pakolás, szállodaváltás és a program feszített üteme mellett alkalom nyílt a különleges éjszakai városnézésekre, voltunk a Riga előtti Keresztek hegyén, sétálhattunk Tallinn csodálatos óvárosában, gyönyörködhettünk az észt Jagala vízesésben.
A turné szervezését dr. Müller Adrien rigai nagykövet kezdte és Kócsó Péter, a rigai nagykövetség munkatársa fejezte be és bonyolította le. Mind a négy országban minden feltétel adott volt a műsorok magas színvonalú bemutatásához, a többi már „csak” a műsoron és a Nyírségen meg a Szikes Zenekaron múlott.

A szervezők nem csalódtak, a felállva tapsoló közönség elégedett volt, a közös élmények pedig még jobban összekovácsolták a Nyírség táncosait és zenészeit, akik itthon már gőzerővel készülnek az újabb, televíziós bemutatkozásra.
.
KM–LTL
hirdetés