Átvette a református egyház az újfehértói óvodát és általános iskolát

Átvette a református egyház az újfehértói óvodát és általános iskolát
© Fotó: Dodó Ferenc
Újfehértó – Lezárult egy fejezet 262 újfehértói óvodás és iskolás életében, de azonnal el is kezdődött egy újabb: az önkormányzat és az újfehértói református egyházközség képviselői pénteken ünnepélyes keretek között írták alá az intézmény tulajdonjogának átadását rögzítő szerződést.

Hat évvel ezelőtt kapott használati jogot az egyházközség a Debreceni úton lévő általános iskola és óvoda épületeire, nemrégiben pedig bejelentették: szeretnék megkapni a tulajdonjogot. A képviselő-testület áldását adta az eladásra, az átadás-átvétel végére pedig péntek délelőtt került pont, a szerződésre pedig pecsét és aláírás.

– Az egyház jó fenntartó és jó tulajdonos, hiszen a pedagógusok különleges hivatástudattal tanítanak, így biztos vagyok benne, hogy legfőbb értékeink, a gyerekek nagyon jó kezekben lesznek – mondta dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és hozzátette: az önkormányzat jó döntést hozott, amikor hozzájárult az intézmény átadásához. – Biztos vagyok abban, hogy az óvodások és iskolások hasznára válik a tulajdonosváltás, és azt remélem, hogy ezzel az egyházközség még mélyebbre eresztheti a gyökereit a településen – mondta a honatya. Dr. Gál Sándor esperes úgy fogalmazott: ez a megbízatás küldetés, amely komoly felelősséggel jár.

– A szerződés, amit aláírtunk, nem gazdasági jellegű, így nincs szükség ígéretekre, én mégis megígérem, hogy gondot fogunk fordítani az épületekre, az ott folyó munkára, és természetesen a gyerekekre. Bízom benne, hogy az óvoda és iskola sokat tesz majd hozzá az itt élők mindennapjaihoz és erősíti a következő nemzedék felnevelését. Baracsi István lelkipásztor arról beszélt, hogy bár amire ilyen sokáig vártak, valóra vált azzal, hogy az egyház lett a tulajdonos, nem dőlhetnek hátra, hiszen nagyon sok munka vár még rájuk. Újfehértó polgármestere, Nagy Sándor azt kérte az egyházközség vezetőitől, hogy a továbbiakban is maradjon meg köztük a jó kapcsolat, és hogy az óvodába és az iskolába járó gyerekek a jövőben is maradjanak a város mindennapjainak részei.

KM
hirdetés