Mennyei megyei I.

2019.12.17. 09:48

Senki sem számolt ilyen jó gyarmati sorozattal

A Fehérgyarmat remekül teljesített szeptemberben és novemberben.

Lakatos Ferenc hét gólt szerzett ősszel

Fotó: Pusztai Sándor

A Fehérgyarmat egyike annak a nyolc, Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban szereplő csapatnak, amely a szezonkezdet óta edzőt váltott. A gyarmatiaknál már a második forduló után megtörtént a „csere”, Siti Ferencet Harbula Balázs váltotta. Az új trénerrel a kispadon a harmadik fordulóban még vereséget szenvedett az együttes, az azt követő kilenc meccsből viszont hetet megnyert és csak egyszer kapott ki. A téli szünet előtti utolsó négy fordulóban már csak egy pont jött össze, így a Fehérgyarmat stabil középcsapatként a kilencedik helyen zárt ősszel.

Jó volt a hozzáállás

– A harmadik fordulóban vettem át a csapatot, Kisvárdán még vereséget szenvedtünk, de ott is volt esély pontszerzésre – értékelte a mögöttünk hagyott fél évet Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője. – Utána jött egy olyan sorozat, amivel nem számolt senki sem, de benne volt a csapatban, mert a fiúk hozzáállása nagyon jó volt, és a morált csak még jobban emelték a jó eredmények. Amiért kicsit fekete pontot lehet adni, az a ­nyírmeg­gyesi vereség (4–2 – a szerk.). Ezt követően az októberünk is sikeres volt, majd a november már nem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna.

Fehérgyarmaton azért inkább a szépre igyekeznek emlékezni, merthogy volt mire.

Nem várható nagy mozgás

– A bajnoki címre esélyes Nyírgyulaj elleni győzelmünk a legnagyobb skalpunk, de a Tarpa és az Ibrány elleni, idegenbeli győzelmünket is kiemelhetem – emlékezett vissza az edző a Gyulaj elleni 5–1-es, valamint a másik két 2–1-es győzelemre. – Azt gondolom, az októberi és a szeptemberi teljesítményünk bizakodásra ad okot a folytatást illetően. A felkészülést január közepén kezdjük, legalább egy labdarúgóval szeretnénk megerősíteni a keretünket.

Gyarmati számok

Őszi végeredmény

9. 15 7 1 7 36-36 22

Hazai pályán

9. 7 4 1 2 22-17 13

Idegenben

8. 8 3 – 5 14-19 9

Házi góllista. 8 gólos: Kovács B. 7 gólos: Lakatos F. 4 gólos: Orosz. 3 gólos: Antal, Barta, P opovics. 2 gólos: Ács, Bobal, Imre, Kóczé.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában