Augusztus 20. – Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Budapest – A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kurdiné Nagy Klára, a Kurdi Family Pék Kft. ügyvezetője elmondta: a Görböc kenyeret augusztus 19-én és 20-án, szombaton és vasárnap a Várkert Bazárnál lehet megkóstolni és megvásárolni. Hozzátette: emellett egy másik különleges terméket is elhoznak a rendezvényre, a szilvás tepertős papucsot, amely szatmári szilvalekvárral készül.

Mint mondta, már harmadszor nyerték meg a címet és mindig nagy örömmel készülnek arra, hogy Szent István-napra megmérettessenek. “Azt az alapelvet követjük, hogy amit mi megeszünk, más asztalára csak azt tesszük” – mondta a családi vállalkozás vezetője, hozzátéve, hogy adalék nincs a termékeikben, hagyományos technológiával dolgoznak.

A Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is. Az idén 33 versenymunka érkezett; mind adalékmentes, kovászos technológiával készült, de nagyüzemi technológiával is gyártható termék.

Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri.

A Szent István-napi kenyeret először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcájában lehet megkóstolni. A legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér az ünnep után az ország számos pékségében kapható lesz.

– MTI –
hirdetés