Járvány

2020.06.07. 06:00

Most szárnyalnak csak igazán a domain eladások

A járvány miatt sokan úgy döntöttek, hogy a tevékenységüket átviszik az online térbe a fennmaradás és a biztonság érdekében.

Forrás: Shutterstock

Ezért nagy ütemben indult meg a céges weboldalak készítése és a webshopok indítása – mindehhez pedig domain névre volt szükség.

Nem véletlen tehát, hogy a COVID alatt is szárnyalnak a domainek, rekordot döntöttek az új .hu domain regisztrációk. Az idei év bármely hónapját vesszük alapul, az új .hu regisztrációk száma minden esetben felülmúlta az előző év adatait.

Látható, hogy a vírus idején több domaint regisztráltak az emberek, mint eddig bármikor, valamint az előző év azonos hónapjához viszonyított növekedés is a márciustól május végéig terjedő időszak alatt volt a legnagyobb – írja a Rackhost.

A vállalkozások egyre inkább felismerték, hogy

az online jelenlét nélkülözhetetlen, a COVID idején pedig sok esetben a túlélést jelenti.

A koronavírus magyarországi megjelenése, és a március 11-i veszélyhelyzet bejelentés után tömegesen kezdtek el az emberek domaineket regisztrálni, nem csak a járvánnyal kapcsolatban, hanem saját vállalkozásukhoz is, hogy a létrehozott honlapon keresztül tudják tartani a kapcsolatot ügyfeleikkel, valamint képesek legyenek megrendeléseket felvenni, vásárlásokat teljesíteni.

Az éttermek is elkezdtek online rendeléseket felvenni és átállni a kiszállításra, s a különféle tanácsadók, orvosok, ügyvédek, személyi edzők egyaránt elkészítették saját honlapjukat és online konzultáció keretein belül próbálták meg folytatni eddigi tevékenységüket.

A magyar vállalkozások csupán 62,4%-a rendelkezett saját honlappal 2019-ben. Tekintve, hogy ez az arány az Európai Unióban átlagosan 70% feletti és a magyar lakosok 85,8%-a internethasználó, még van hova fejlődni.

Azóta is egyre többen ébrednek rá az online jelenlét fontosságára és regisztrálnak napról napra több domain nevet. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az idei domain regisztrációs statisztika.

2020 májusában 10 ezer 771 új .hu végződésű domaint regisztráltak, mely az eddigi legtöbb regisztrált domain nevet jelenti egy hónapban. Amennyiben tovább számolunk, ez az érték átlagosan naponta 347 db domain regisztrációt takar.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!