Augusztusban dönt a bíróság az M0-ás északi hídjáról

Kedden sem született ítélet a Fővárosi Bíróságon az M0-ás körgyűrű északi hídjáról. A bíróság eredetileg május 30-án döntött volna az ügyben, az ítélet azonban várhatóan augusztusra tolódik.

Kedden azért nem döntött a bíróság, mert újabb, úgynevezett beavatkozóként jelentkezett a perben a Horányért Egyesület, így annak kérelmét is vizsgálni kell majd.

A közigazgatási pert Szigetmonostor önkormányzata kezdeményezte a Közlekedési Főfelügyelet ellen, mert az szerintük jogszabálysértő módon engedélyezte az M0-ás autópálya északi Duna-hídjának megépítését.

A szigetmonostoriak azt szeretnék, ha a nagy Duna-híd elkészítésével egyidőben egy Szentendrét Szigetmonostrorral összekötő kis híd is megépülne, amelyik megkönnyítené a helybéliek közlekedését.

A Közlekedési Főfelügyelet és a Nemzeti Autópálya Zrt. szerint viszont az északi nagy Duna- híd építési engedélye mindenben megfelel a jogszabályokank, az M0-ás nyomvonalát pedig az Országos Területrendezési Terv rögzíti, ezért a szigetmonostoriak érvei nem helytállóak.

Ha a Fővárosi Bíróság Szigetmonostor kérésére hatályon kívül helyezné az északi Duna-híd építési engedélyét, akkor a híd nem készülhetne el a tervezett határidőre, 2007-re.

A per augusztus 29-én folytatódik, amikor ítélet várható.
hirdetés