Ausztráliából jött voksolni

Rakovits László reggel hétkor voksolt az Arany gimiben
Rakovits László reggel hétkor voksolt az Arany gimiben - © Fotó: Mán László
Nyíregyháza – Rakovits László családi ügyeket is intéz Nyíregyházán.

Aligha van olyan szavazó, aki távolabbról érkezett hazánkba mint Rakovits László. Ausztráliából, a Brisbane melletti Coochiemudlo szigetéről indult, hogy az onnan 16 ezer kilométernyi távolságra lévő Arany gimnáziumbeli szavazókörzetben vasárnap reggel hétkor leadhassa voksát. Ez meg is történt. Hét esztendeje él a kenguruk kontinensén, hat esztendeje házas, ám most horvát származású felesége nem jött vele.

– Több oka is van annak, hogy hazajöttem – kezdte érdeklődésünkre Rakovits László. – Sajnos tavaly meghalt édesanyám, a hagyatékkal kapcsolatosan sok intéznivaló van, ráadásul szerettem volna találkozni testvéremmel, és a Hévízen élő, tizennyolc esztendős lányommal.

– Az utat a feleségemtől kaptam karácsonyi ajándékként. Már akkor mondtam neki: úgy tervezem, hogy a választáskor Nyíregyházán legyek. Korábban, amikor Dublinban éltem már voksoltam odakinn, most viszont itthon adtam le a szavazatomat. Kint az ötvenhatosok között téma volt a választás, őket ez még érdekli, szavaznak is. A fiatalok nagy része már nem így gondolkodik. Én teszem azt, amit a lelkiismeretem diktál, hiszen magyar vagyok. Néhány napig még maradok, majd indulok az új otthonomba – így Rakovits László.
hirdetés