Sport

2014.04.14. 14:31

Három pontos hármasugrás

Nyírbátor - Szép edzői feladat Nyírbátorban a jelenlegi kapushelyzet kezelése és megoldása.

Nyírbátor - Szép edzői feladat Nyírbátorban a jelenlegi kapushelyzet kezelése és megoldása.

Immár tíz mérkőzés óta veretlen a Nyírbátori FC, és valójában tizenegy forduló óta nem talált legyőzőre az egyetlen szabolcsi NB III-as csapat – igaz, a tavaszi szezon kezdése előtt kizárt Eger elleni három pontért nem kellett megküzdenie Márton István legénységének. Nem úgy a szombati, Jászapáti elleni sikerért (2–0), amelynek egyik kulcsmomentuma az volt, amikor Opre Rajmund kapus 1–0-s hazai vezetésnél, az első félidő hajrájában büntetőt hárított. Opre szerepeltetése azóta került előtérbe, amikor a Kazincbarcika elleni meccs hajrájában az elsőszámú kesztyűst, Tóth Szilvesztert kiállították.

Csak az egyik védhet

Tóth Szilveszter két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, és Opre Rajmund mind a Ferencváros, mind pedig a DVSC-DEAC elleni mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott, így nem volt okunk a változtatásra – mondta Márton István, a bátoriak szakvezetője. – Miután Veresegyházon sem kaptunk gólt, Rajmund megkapta a további bizalmat, amellyel újfent élni tudott, hiszen valóban sorsdöntő helyzetben védett büntetőt. Korábbról is ismertem őt, hiszen Nyírvasváriban is volt a játékosom, és elmondhatom, hogy a nyár óta kiváló az edzésmunkája, így nyugodtan be lehetett állítani. A nálunk kialakult kapushelyzetről egykori edzőm, Németh Károly mondása jut eszembe, miszerint szép feladat, meg kell oldani. Mindenesetre megnyugtató, hogy két, bármikor bevethető kapusunk van, de tudomásul kell venni, közülük egyszerre csak egy védhet.

Persze, ahhoz, hogy Opre Rajmund bravúrja érjen valamit, szerezni kellett két gólt is a bátoriaknak. Erdei Zoltán mellett ezúttal Ráti Gergő vállalta magára ezt a feladatot.

A teljes cikket elolvashatja a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. április 15-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!