Helyi közélet

2015.07.08. 16:55

Ez a miénk LESZ–Feszt Kisvárdán

Kisvárda – A fesztivál fogalma alatt ünnepi játékokat, időszakos kulturális ünnepeket, művészeti bemutatókat, seregszemléket értünk. Tágabb értelmezésben a fesztivál azonos időpontban rendezett különböző rendezvények összessége.

Kisvárda – A fesztivál fogalma alatt ünnepi játékokat, időszakos kulturális ünnepeket, művészeti bemutatókat, seregszemléket értünk. Tágabb értelmezésben a fesztivál azonos időpontban rendezett különböző rendezvények összessége.

Extrémsport, zene, foci s fesztiválprogram két napig. Július 10–11–én, pénteken és szombaton, a Várszínpadon, a Várkertben a Vár előtti tó környékén, területén rendezi meg a kétnapos, LESZ–Feszt zenei– és sport fesztivált az Idegenforgalmi és Szabadidő Centrum Nonprofit Kft. /ISZC/ és Kisvárda Város Önkormányzata. A két napos programról kaptunk tájékoztatást dr. Török Lászlótól az ISZC ügyvezetőjétől.

Zenés kívánságkosár

–Pénteken és szombaton komoly programokkal várjuk a városunkba érkező kedves vendégeket. A Beatricétől, a Hobo 70 –ig., Kelemen kabátban, Vodku Giveen Falls és sorolhatnám tovább a nagyszerű zenekarokat. De itt lesz a Vodku, akik modern köntösben játszanak klezmerbendet. De szombaton itt lesz Ákos, Majka és Curtis. A zenekarok három helyszínen, a nagyszínpadon, a Várszínpadon, valamint a party sátorban lépnek fel. A Party sátorban is ismert nevű zenekarok lépnek fel, sok helyi együttes, így a kisvárdai, nyíregyházi és a környékbeli zenekarok is. A zenekarokat követően DJ–k szolgáltatják a legnépszerűbb zenéket. De lesz még Foci Kupa is, az U21–es és felnőtt kategóriában is. A legnagyobb érdeklődésre a hazai és a külföldi, egy különleges városi akrobatika, a dirt jump bemutatója lesz. Ezt a programot Nagy Oszkár az egyik legsikeresebb hazai –kisvárdai– versenyzője találta ki itt Kisvárdán. Legutóbb Zürichben, utasította maga mögé több nemzetközileg is ismert versenyzőt, s szerezte meg az aranyérmet. Ez az első ilyen jellegű fesztivál városunkban, melyből egy jó színvonalú, választékos programokból álló hagyományt szeretnénk teremteni. Nagyon bízom abban, hogy egy jó hangulatú sikeres programmal, öregbitjük városunk, a Vár és környékének hírnevét.

Várfaltól a tó széléig

Maga a megépült pálya, melyen még most is dolgoznak a hazai versenyzők, és Nagy Oszkár is, a pálya megálmodója, tervezője és a kivitelezésben is aktívan résztvevő. Legelsőnek ő teszteli le a pályát, s tapasztalatait megosztja a versenyzőtársakkal.

–A Dirt Castle–ről elmondható –kezdte tájékoztatóját az újdonsült aranyérmes versenyző– hogy nemzetközi viszonylatban is az egyik legnagyobb pálya, mely építését is tekintve igen nehéz feladatok elé állítják a résztvevő versenyzőket. Remélem, hogy még ma /szerdán/ de legkésőbb csütörtökön már kipróbálhatom, tesztelhetem a saját erőből készült pályánkat.

Most erre készülök az építő munka mellett, lelkiekben is. A várfaltól indulunk, amit homok „hegyek” követnek, dombok s egy különleges akadály. A megépített hídon is keresztül kell menni. A megépített építmények, masszívak. Az első step–downnalt követően tíz méter kell lefelé ugrani, amit egy stég követ a tóig. Innen kell elindulni egy három méter magas eldobóról, majd pedig a sziget szélére érkezve, még két ugrató van. Azon egy letörés és három ugrató, így áll össze a pálya.

–Hány résztvevőre számítanak?

–Az előre jelzések alapján mintegy 20–22 ember várható, azaz a teljes nemzetközi mezőny. A hazai versenyzők közül heten veszünk részt, a többiek külföldiek. Jönnek versenyzők Ausztriából, Svédországból, Németországból, Lengyelországból, és Romániából. Pénteken délelőtt 10 órától szabad edzés lesz, a versenyben résztvevők számára. Szombaton délelőtt még egy edzési lehetőséget biztosítunk. Délután négy és hat óra között lesznek a kvalifikációk, mely két körből áll, s legjobb eredménnyel lehet tovább jutni. Este nyolc és kilenc között lesz a döntő, mely szintén két körös, s itt is a legjobb eredmények döntik el a verseny helyezéseit. Külön öröm számomra, hogy itthon építhettük meg magunknak saját erőből, a pénzünkből egy pályát, ami még látványában is elég nagy és változatos. Köszönöm Kisvárdának, hogy egy ilyen extrém sporteseményt –az Önkormányzat, az ISZC– támogatott, mellyel lehetőséget kapott a hazaim extrémsport, nemzetközi szintű bemutatójának megtartására– mondta befejezésül a fiatal, de már nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező dirt jumpos Nagy Oszkár.

A kétnapos LESZ–Feszt zenei programja.

10–én pénteken

Nagyszínpadon:19 órától: Beatrice, 21 órától Hobo 70, 23 órától Anna and the Barbies.

Várszínpadon: 17 órától Giveen Falls, 20 órától Scones, 21.30–tól Stu, 23 órától Líbe Care.

A Party sátorban: 18 órától Franklin mods. 19.30–tól Mystocal Plants, 21 órától Kardos–Horváth János, 22.30–tól Grimus, 00.00–tól Wellhello. 01 órától Friss FM Dj–k: Danny D, Pierre maddox, Don Vasko.

11–én szombaton:

Nagyszínpadon: 19 órától Supernem, 21 órától Ákos, 23.45–től Majka & Curtis.

Várszínpadon: 17.30–tól: Henimetal, 19 órától Keleti Front, 21.30–tól Wrong Way, 23 órától Heartkiller.

Party sátorban: 17.30–tól Southern Comfort, 19 órától Karmapirin és Szakos Andrea, 20.30–tól Vodku, 22 órától Radar, 23.30–tól Kelemen Kabátban, 01 órától pedig a Friss FM Dj–k zenélnek, Danny D, Pierre maddox, Don Vasko.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában