Autólopási-ügy: újabb gyanúsított került rendőrkézre

Újabb gyanúsított került rendőrkézre egy, a közelmúltban felgöngyölített autólopási-ügy kapcsán. A társaság tagjai átalakítottak, honosítottak, majd forgalomba helyeztek lopott kocsikat. Az ügynek már hat gyanúsítottja van.

A banda módszere az volt, hogy ellopták a kocsikat, átalakították az alvázszámukat, honosították, majd forgalomba helyezték. Így gyakorlatilag duplikálták az autókat. Ezekre a késõbbi “tulajdonosok” hitelt vettek fel, így miután a kocsit a banda külföldre vitte, bejelentették a rendõrségen, hogy eltûnt. Az országból kivitt kocsikat ezután eladták. Kezdetben három ember került a rendõrség látókörébe, õket március elején fogták el. A házkutatások alatt két körözött, nagy értékû kocsit is találtak a rendõrök, de olyan eszközökre is bukkantak, amelyeket a kocsik legalizáláshoz használtak, például rendszámtáblákat, hamis iratokat.

Idõközben a nyomozók tudomására jutott, hogy egy ürömi férfi intézte az autók mûszaki vizsgáztatását – errõl április 8-án számolt be a rendõrség. A rendõrök egy nagy értékû kocsi átadásakor csaptak le a férfira, ekkor fogták el társát is. Az említett autóról kiderült, hogy a mûszaki adatait, papírjait is meghamisították. Az ürömi férfi egyébként nagy valószínûséggel más bandáknak is segített kocsik vizsgáztatásában.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint újabb férfi került a nyomozók látókörébe. Õ a gyanú szerint megvásárolta a duplikált jármûvek egy részét, majd kapcsolatait kihasználva külföldi üzletembereknek adta tovább azokat, méghozzá jelentõs haszonnal. A férfira hétfõn, egy gyorsétteremnél csaptak le, majd õrizetbe vették.

Az ügynek hat gyanúsítottja van, jelenleg mindannyian elõzetes letartóztatásukat töltik.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , ,hirdetés