Autósoknak csak vasárnap!

Autósoknak csak vasárnap!
Hónapok óta vitázunk a majdani kiskörútról a Kelet-Magyarországban és a Szabolcs Online-on. A kiskörút körül zajló véleménycsere azt bizonyítja, hogy a város életében meghatározó építkezésről van szó.  Kapcsolódó fórum téma | Elkészült a Kiskörút 2006.06.29. video

Olvasóinknak beszámoltunk legalább három lehetséges variációról. A vitának ezek az elemei bizonyára ezek újból előkerülnek a közeljövőben, mert nem tekintjük lezártnak a kérdést. A kiskörút mostani (Szegfű u. – Bujtos u. – Bocskai u. közötti) szakaszának átadása azonban mindenképpen lényeges lépése a fejlesztésnek.

Majd vasárnap

A péntek reggeli átadás csak jelképes volt, az autósok csak vasárnap, kisebb forgalomban vehetik birtokba az utat, mivel megváltoznak a közlekedési szabályok, ezért ez a rászoktatás időszaka lesz.


A beruházás jellemzői
Úttest: 2×2 sávos
Útépítés és rekonstrukció területe: 10.000 m2
Jelzőlámpás irányítás három helyen
Gyalogátkelők építése 7 helyen
Járdák a kiskörút mindkét oldalán
Vízellátás és szennyvízelvezetés kiépítése
Csapadékvíz elvezetés
Gázellátás, távhővezeték
Elektromos közvilágítás kiépítése
Közműkeresztezések és közműkiváltások

Csabai Lászlóné polgármester elmondta, hogy a terület mellett parkolóhelyeket alakítanak ki, ezekkel pótolják a Jókai téri építkezés során kieső parkolókat. A kiskörútnak ez a szakasza lehetővé teszi, hogy a Dózsa György út belvárosi része majd sétálóutca legyen. Szeretnék a nagykörutat is befejezni, ezt azonban, mivel nem városi tulajdon, állami pénzből.

A pénteken átadott szakasznak a tervezése 2003 októberében indult, az építési munkálatok ez év márciusában kezdődtek, a terület műszaki átadására pedig június 29-én került sor.

A beruházás közel 334 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg.

– Zajácz D. Zoltán –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés