Autóval, de vasúton Ungvárról Kijevbe

Ukrajna – Az ukrán Délnyugati Vasúti Igazgatóság kísérleti jelleggel személygépkocsik szállítására alkalmas „poggyászkocsit” csatol a Kijev és Ungvár között közlekedő személyvonathoz, így az autó és vezetője kényelmesen, vonaton teheti meg a 700 kilométeres távolságot.

Olekszandr Tolkacsov a vasútigazgatóság igazgatóhelyettese az egyik kijevi kereskedelmi rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy december 25-e és január 15-e között – kísérleti jelleggel – a járművezetők kocsijukkal együtt utazhatnak vonaton Ungvárról Kijevbe, illetve vissza. A gépkocsik egy speciális, 8 jármű befogadására képes vagonban, tulajdonosaik, illetve vezetőik pedig kényelmes hálókocsikban tehetik meg a mintegy 12 órás utat.

A személygépkocsikat szállító „poggyászkocsit” egyelőre csak a 81. számú Kijev-Ungvár gyorsvonathoz fogják csatlakoztatni, előreláthatólag minden második napon (hogy páros avagy páratlan napokon – még későbbi egyeztetés tárgya). A személygépkocsik vasúti utaztatása a két város között tonnánként 480 hrivnyába (kb. 16 500 Ft-ba) kerül majd. A kísérleti szolgáltatás sikerétől teszik függővé, hogy véglegesítik-e az autós vonatjáratot Ungvár és Kijev között.

– Palkó István –
hirdetés