Az önkormányzat húsz esztendejét ünnepelték

Az önkormányzat húsz esztendejét ünnepelték
Csendes meghitt körülmények között emlékezett meg Nyírtét község önkormányzata fennállásának 20. évfordulójáról.

A megemlékezés alkalmából elevenítettékfel az elmúlt 20 év Nyírtét községet érintő fontosabb állomáshelyeket.

A közintézmények korszerűsítése folyamatos volt. Működtetésük során sikerült mindig figyelembe venni a lakossági igényeket, valamint korunk változásával járó folyamatokat. A napközi-otthonos óvoda szolgáltatásai között működik a bölcsődei ellátás, mely megkönnyítette a szülők munkavállalási lehetőségét. A gyermekek nyári ingyenes étkeztetését 133 fő részére biztosította az intézmény.

Megújult az iskola

Az általános iskola, mely napjainkra többfunkciós közoktatási intézménnyé alakult, sikeresen csatlakozott a XXI. századi iskolák építési programjához. Ünnepélyes tanévnyitó keretében szeptember 1-jén adték át a szaktantermekkel, csoportszobákkal, kiemelten fontos oktatási segédeszközökkel felszerelt épületet, melynek udvara aszfaltozott kézilabda pályával gyarapodott.

A nyírtéti igényeknek megfelelően alakították ki és építették meg a település központjában a piacteret. A beruházás során részben felszámoltak egy lápos, mocsaras belterületi részt, mely napjainkra a közösségi színtérré vált. A piactéren szeretnének rendezni 2011 tavaszától negyedévente kisállat és alkatrész börzét, valamint régiségpiacot.

A polgármesteri hivatal fennállása szintén 20. születésnapját ünnepelte ebben az évben. A dolgozók kötelező feladatain túlmenően igyekszenek alapítványokkal, karitatív szervezetekkel és a lakossággal szoros kapcsolatot tartani, szükség szerint közvetíteni. Az aktív közreműködésnek köszönhetően 75 fő 3 millió forintot meghaladó összegben kaphatott krízistámogatást, valamint 916 000 forint áramdíj-támogatásban részesültek az arra rászorult nyírtéti fogyasztók.

– KM –
hirdetés