Az adományok boldogabbá teszik a rászorult családok ünnepét Kisvárdán

Fotó: Vincze Péter
Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A görög katolikus Karitász tagjai – a Szent Györgyös diákokkal együtt – november 21–től, minden csütörtökön és szombaton a Kelet–Alfi–Ker. Kft. Piac ABC–jében, valamint a Mátyás Király úton lévő Raktár áruházában gyűjtötte a tartó élelmiszereket – mondta el  érdeklődésünkre Nagy Józsefné, Marika a Karitász vezetője.


A görög katolikusok mellett más karitatív szervezetek, többek között a Vöröskereszt – most a Felső–Szabolcsi Kórházban ruhaneműk gyűjtését szervezte meg, december 16–17–én–, és a Máltai Szeretet Szolgálat is gyűjtött tartós élelmiszereket Kisvárdán különböző helyszíneken. Ez a nagyszabású összefogás nagyon sok rászoruló család karácsonyát teszi boldogabbá és varázsolja még ünnepibbé az otthon meghitt melegét.

A görög katolikus Karitász tagjai által gyűjtött tartós élelmiszereket karácsony előtt adják át a szegény családoknak adják. A csomagok osztását a Malom közben hétfőn és szerdán 15.00 és 17.00 óra között végzik december 18–ig. Az elmúlt évben mintegy százhúszan kaptak tartós élelmiszer csomagot. Az idei adományozási kedv alapján ez évben mintegy kétszázan kapnak 4 ezer forintos tartós élelmiszer csomagot a ruhaneműk mellett a görög katolikus Karitásztól.

–Köszönet a Kelet–Alfi–Ker. Kft–nek, hogy lehetővé tette az áruházaiban a gyűjtést, külön köszönjük, a mintegy 180 ezer forint értékű adományát is. Zámbó József vállalkozó 180 000 Ft értékű élelmiszeradományát is megköszönjük. Becsléseink szerint ezen összegyűjtött adományok értéke több mint 800 ezer forint – mondta az adományozást összegezve Grunda János atya, görög katolikus parókus.

Vincze Péter

Címkék:hirdetés