Az adventi nyitányt mulatozással folytatták a nyugdíjas határőrök

Az adventi csokrok és készítőik...
Az adventi csokrok és készítőik...
Nyírbátor – Megnyitotta az évzáró bálok hosszú sorát a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület.

A zenés-táncos összejövetel egyúttal az éves programok teljesítésére való visszatekintés és az adventi várakozás, az egymás felé fordulás, a szeretet megnyilvánulásának gyönyörű aktusa volt.

Janovics János elnök gazdag, színes és szórakoztató programokról adott számot. Maradandó élményekkel gyarapodtunk a megyei és országjáró kirándulásokon. Aktívan bekapcsolódtunk a város közéleti, közművelődési és szabadidős tevékenységébe. Férfi kórusunk színvonalasan, nagy közönségsikert aratva vett részt az encsencsi katonanóta fesztiválon, a megyei nyugdíjas kulturális seregszemlén és a városi majálison. Komoly díjakkal tértünk haza a rendvédelmi szervek nyugdíjas egyesületeinek régiós versenyeiről, a kiváló hangulatú főzőversenynek pedig a mi egyesületünk volt a házigazdája. A zenés-táncos összejöveteleink sorából kiemelkedett a disznóvágással egybekötött farsangi mulatság. Az egyesületen belül oldott, felszabadult a légkör, tagjaink motiváltan kapcsolódnak be a személyiséget gazdagító, vonzó programokba.

Az értékelést követően nagyokat derültünk az ötletes, tréfás jeleneteken, élveztük a magas színvonalon megszólaltatott magyar nótákat és operetteket. A ’60-as-’70-es évek divatjainak, szokásainak, magatartásformáinak korhű jelmezes bemutatása elővarázsolta fiatalságunk életérzéseit. Kreatívak és gyönyörűek voltak a versenyjelleggel készített adventi csokrok, melyek az értékelést követően az ünnepi asztalok fő díszei lettek.

A tombolasorsolás után önfeledt énekléssel és tánccal múlattuk az időt, melyhez Pásztor István szolgáltatta a zenét, mindannyiunk megelégedésére.

– Vincze István –
hirdetés