Az alkotás az otthon díszévé és élet szerves részévé váljon

Az első lámpám
Az első lámpám - © Fotó: Magánarchívum
Kisvárda – A Várday István Városi Könyvtár és az első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely rendezésében nyitja meg május 20–án, –pénteken– 16 órakor, Borsi Antal szobrászművész Puskás Gyöngyvér „Játékaszinekkel” című kiállítását. Közreműködik a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola. A kiállítás június 20– lesz megtekinthető a Városi Könyvtárban.

Puskás Gyöngyvér, Kisvárdán született és él családjával együtt. Óvodapedagógusként dolgozik egy vidéki óvodában. Egyszer, még fiatalabb korában megfogadta, hogy kipróbál minden kézműves technikát. Szabadidejében varrt babákat, bábokat, agyagozott, fát égetett, applikált, gipszezett és üvegeket festett, köt és horgol. 2015 februárjában ismerkedett meg az üvegművességgel. A Tiffany technika alapjaival a budapesti Kézdi–műhelyben. Szereti az üvegeken átcsillanó napfényt, az egyénileg megalkotott formákat, a saját kezűleg megrajzolt terveket. Keresi a színek harmóniáját az egyéni ízlésnek megfelelően, de gyakran tervez a szoba enteriőrjébe illő órákat, ablakdíszeket. Egy–két tárgyat készített üvegmozaikkal, hasznosítva az üveg apró, megmaradt darabkáit.

–Ahhoz, hogy egy alakzatot megmintázzam üvegből, át kell tennie Tiffany nyelvre, azaz átgondolni a kivezetéseket, az apró részleteket, mert a munka sikeressége leginkább a rajz pontosságán múlik. Nagyon jó érzés, ha az elkészült üvegtárgyak bekerülnek a galériába, ahol az otthon díszévé és élet szerves részévé válnak–vallja munkásságáról Puskás Gyöngyvér.

– Vincze Péter –

Címkék: ,hirdetés