Járvány

2020.02.03. 22:13

Tovább nőtt a fertőzöttek száma Németországban

Hétfőn egy gyermek szervezetében mutatták ki a kórokozót, amelyet így országszerte 11 fő hordoz bizonyítottan.

A esetek továbbra is Bajorországra koncentrálódnak, a 11 fertőzött közül 9 él a tartományban. A tartományi egészségügyi minisztérium hétfő esti közleménye szerint a fertőzött gyermek ugyanannak a családnak a tagja, amelyben az édesapánál és egy másik gyermeknél is kimutatták a vírust.

Az édesapa a Webasto nevű autóipari beszállító cég munkatársa, éppen úgy, mint a többi hat felnőtt bajorországi fertőzött.

Az esetek összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely a Webasto egy továbbképzésén történt január 21-én a társaság központjában, a München melletti Stockdorfban.

A vállalati tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra.

A sanghaji nő a németországi útja előtt meglátogatta szüleit a járvány gócpontjában, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust.

Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

A bajor egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a tartományban ápolt fertőzöttek állapota stabil.

A Bajorországon kívüli két fertőzöttet a járvány központjából, a kínai Vuhanból a hét végén hazaszállított német állampolgárok között találták. Őket is kórházban, elkülönítve helyezték el, állapotuk ugyancsak stabil.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. A közép-kínai városból elindult járvány 23 országot ért el. A vírus több mint 17 300 embert fertőzött meg, a túlnyomó többséget Kínában. Az ázsiai országon kívül csupán 151 fertőzést jelentettek az egészségügyi hatóságok. A halálos áldozatok száma 360 felett van, Kínán kívül egyetlen haláleset történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában