Sport

2013.08.07. 10:15

Magával ragadta őket a száguldó cirkusz miliője

Nyírbogát - Térségünkből 80 diák vehetett részt a 28. Formula 1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának szabadedzésén.

Nyírbogát - Térségünkből 80 diák vehetett részt a 28. Formula 1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának szabadedzésén. Az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett egynapos kiránduláson nyújthattak be pályázatot, a kirándulás önrésze 200 vagy 1000 forint volt a család jövedelmétől függően.

– Nyolcvan iskolás gyerek részére sikerült örömet szerezni ezzel a kirándulással, aminek útiköltségét a Nyírbátori Kistérségi Társulás egyik programja biztosította – tudtuk meg dr. Simon Miklóstól, a társulás elnökétől.

Július 26-án azok a gyerekek, akik nyertek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Forma-1 szabadedzés pályázatán, egész napos élményben volt részük, s szinte testközelből szurkolhattak a száguldó cirkusz általuk eddig csak a televíziók képernyőin keresztül követett világsztárjainak, élvezhették küzdelmüket. A gyermekek az élményen kívül meleg ebédet és uzsonnacsomagot is kaptak.

Örömujjongástól volt hangos a Hungaroring, amikor meglepetésként megjelent az Erzsébet-tribünön Bernie Ecclestone, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Nico Rosberg!

Reméljük, hogy a fiatalok egy felejthetetlen nap emlékével távoztak a világ egyik tradicionális versenypályájáról, s lelkükben, szívükben egy kitörölhetetlen örömforrás hagyott nyomot.

- Gulyás Jánosné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!