“Az almapálinka azért jó, mert nem kell megrágni”

“Az almapálinka azért jó, mert nem kell megrágni”
Nyíregyháza – Az alma a legősibb gyümölcs, hisz már a Bibliában is szerepel. Manapság pedig a világ egyik vezető szoftvercégének emblémájában látható. Már a kőkorszakban is foglalkoztak az európai népek a termesztésével, a hagyományt pedig tovább vitték a görögök és a rómaiak.

Faraga György minden formában kedveli az almát: – Az idared a legfinomabb! Az almapálinka azért jó, mert nem kell megrágni.

Faraga György

 

Fodor Zsuzsanna a kulináris élvezetek híve: – A testvérem almás habos pitéje az igazi. Nem túl édes és nagyon finom.

Fodor Zsuzsanna

Nagy István bárhogy szívesen fogyasztja az almát: – Anyósom nemrég sütött kalácsot és rétest belőle, igencsak ízlett. A százszázalékos almalevet is szeretjük.

Nagy István

Kapin Gábor a Holland Alma Kft. Naturalma fajtáit hozta szóba, amikor felvetődött, hogy miként kötődik a gyümölcshöz: – A tőlük vásárolt csemetékből olyan szép fák nőttek, hogy öröm fogyasztani róluk az ízes, zamatos almákat.

Kapin Gábor

Koczka Tibor a hagyományos fajtákhoz ragaszkodik: – A delicsesz és a jonatán áll közel hozzám.

Koczka Tibor

Nagy Jenő szerint az alma jó étvágyat csinál: – Turmix formájában és lereszelve is szeretem. A szabolcsi alma az igazi! Lehet delicsesz, golden, jonatán, mutsu – nekem bárhogy ízlik.

Nagy Jenő

KM–LTL








hirdetés