Az antenna is kihagyott

Az éjszakai tévéműsorok nézőinek is akadt gondja a vihar miatt – a hibaelhárítás folyamatban.

Ahogy számítani lehetett rá, érdeklődésünkre az illetékesek megerősítették: olyan elektromossággal összefüggő szolgáltatások terén, mint a televízió, is akadtak problémák az időjárás következében. A megyénkben a kábelszolgáltatás piacán erős pozíciót birtokló óriáscég, az UPC helyi műszaki vezetőjétől, Kovács Alexandertől az alábbi tájékoztatást kaptunk írásban:

„A vihar következtében a UPC kábelhálózata a megyében több helyen megrongálódott, a szokatlanul erős szél miatt a tartóoszlopokról helyenként leszakadt a vezeték.

Emiatt a vállalat miskolci és Miskolc környéki (Aszaló, Alsóvadász, Felsőzsolca, Onga, Szikszó) szolgáltatási területein adáskimaradások voltak tapasztalhatók. A vihar által okozott károk elhárításán a cég szakemberei folyamatosan dolgoznak. A komolyabb meghibásodásokat már helyreállították, az esetlegesen később tudomásunkra jutó, kisebb, egyedi hibák felszámolása még néhány napig eltarthat.

Csupán véletlen egybeesés, hogy szerdán hajnalban 1 és 6 óra között a UPC előre betervezett és meghirdetett műszaki fejlesztést is végzett (a központi állomás kapacitásának bővítését), aminek nyomán az internet- és telefonszolgáltatás átmenetileg rövidebb időszakokra szünetelt. A szolgáltatónak a tudomására jutott vagy bejelentett hibát a jogszabályok értelmében 72 órán belül kell elhárítania.”
hirdetés