Az apagyi asztaliteniszezők visszaléptek az élvonaltól

Apagy – Tizenhat év után az apagyiak nélkül rajtol hétvégén az NB I.-es bajnokság.


Augusztus 17-én megdöbbentő hírrel jelentkezett Facebook-oldalán az Apagy SE asztalitenisz csapata. A közlemény szerint az idei bajnokságban nem indulnak sem az élvonalban, sem a másodosztályban. Az okokról kérdeztük a tavaly ötödik helyen végzett együttes elnökét, Oszlánszki Lászlót.

– Apagyon nagy hagyománya van az asztalitenisznek, szakosztályunk harmincnyolc éve működik, az NB I.-ben tizenhat évet szerepeltünk megszakítás nélkül – kezdte Oszlánszki László. – Emellett volt olyan időszak is, mikor az NB I. mellett az NB II.-ben és az NB III.-ban is indítottunk csapatot.

Megnövekedett költségek

– Az évek során nagyon komoly utánpótlásbázist hoztunk létre, tanítványaink folyamatosan remekül szerepelnek a különböző ranglistaversenyeken, a múlt évben országos „A” kategóriás diákolimpiát nyertek csapatban, az idén februárban pedig egyéniben Hanustyák Fanni nyakába akasztották az aranyérmet.

– Az elmúlt húsz évben változatlan költségvetéssel dolgoztunk, az önkormányzati támogatás mellett szerencsére volt egy szponzorunk, sajnos azonban tavaly kiállt a csapat mögül. Az évről-évre növekedő költségek miatt így nem tudjuk vállalni az élvonalbeli szereplést – kesergett a szakvezető. – Nem tudtuk megtartani legjobb játékosainkat: máshol folytatja pályafutását a saját nevelésű Poór Tibor, Fodor Géza és Kiss Zoltán is, ezért az NB III.-ban és a megyei bajnokságban indulunk az idén, de ez sem lesz egyszerű, hiszen a sérült Fodor István műtét előtt áll.

– Bízom benne, hogy idővel megoldódnak financiális problémáink és az apagyi pingpong újra régi fényében tündököl majd – fejezte ki reményét Oszlánszki László.

BB
hirdetés