Az apák vérét vették

A borongós idő ellenére sokan látogattak el szombaton a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Miskolci Apák Napja rendezvényre.

A Városház téren felállított sátrakban természetgyógyászok és mások kínálták portékájukat. Volt aki jogbiztonságot-, vagy éppen víztisztító berendezést ajánlották az érdeklődőknek. A polgármesteri hivatal udvarán felállított sátrakban azonban egyebek mellett az apák vérét vették, és megmérték testük zsírtartalmát is a Semmelweis Kórház szakemberei.

Nem kell azonban krimire gondolni. A főképpen a közép és idősebb korosztályú férfiakból, és persze a társaságukban lévő nőkből asszonyokból álló publikumnak lehetősége nyílott arra, hogy rendelőn kívül, beutaló és más bürokratikus eljárás nélkül szinte szórakozva megismerje jelenlegi testi állapotát. Megmérték vérnyomását, vért vettek laborvizsgálatra, vagy egy elmés szerkezettel ellenőrizték test-zsír tömegét is. Inkognitóját megtartva kérhetett végbélrák tesztet is az, aki részt vett az alkalmi rendelésen. Sokan éltek az életmód tanácsadással, és a kitelepített ultrahang készülékkel megvizsgáltathatták belső szerveiket.

Akik pedig ezt a napot csupán gondtalan kikapcsolódásnak, szórakozásnak szánták, különféle ügyességi vetélkedőre nevezhettek be, vagy futhattak fittségük megőrzéséért. A színpadon pedig egyebek mellett hastáncban gyönyörködhette publikum, mígnem az est záróakkordjaként meg nem jelenetek a rivaldán a PA-DÖ-DÖ sztárjai…
hirdetés