szon-sportoldal

2016.10.20. 15:47

Először itthon és idén utoljára

Nyíregyháza - Fucsovics Márton a jövő héten Budapesten versenyez egyesben és párosban, aztán beiktat egy hosszabb pihenőt.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton a jövő héten Budapesten versenyez egyesben és párosban, aztán beiktat egy hosszabb pihenőt.

Megépültek a Syma-csarnokban azok a pályák, amelyen a jövő heti budapesti ATP-challengerverseny, a WHB Hungarian Open mérkőzéseit rendezik majd meg. A komplexum három pályából áll, ezek közül kettőn rendezik a meccseket, a harmadik pedig az edzésekre, beütésekre lesz alkalmas.

A 64 ezer euró összdíjazású viadalon a világranglistán 152. Fucsovics Márton alanyi jogon tagja a 32-es mezőnynek, míg a Davis-kupában vitézkedő Nagy Péter (416.), valamint Borsos Gábor (725.) szabadkártyát kapott. A hétvégén sorra kerülő selejtezőben Bíró André (1099.) és Gödry Levente (1267.) indulhat szabadkártyával, a kvalifikációból négy játékos kerül majd főtáblára.

A főtáblán szerepel a párosban idén wimbledoni bajnok francia Pierre-Hugues Herbert, aki a világranglistán elfoglalt 91. helyével a legelőkelőbben rangsorolt résztvevő lesz. Pályára lép többek között az orosz Tejmuraz Gabasvili (111.), az olasz Thomas Fabbiano (119.) és a korábbi top 50-es belga Steve Darcis (120.) is. Érdekes, hogy a 2013-as wimbledoni tornán Rafael Nadalt legyőző Darcis a legutóbbi magyarországi challenger-versenyen is részt vett, még 11 évvel ezelőtt.

A WHB Hungarian Open - amely 2005 óta a legnagyobb férfi torna Magyarországon - páros mezőnye 16 duóból áll, itt Kellner Ádám és Borsos Gábor, Nagy Péter és a 40 éves Kisgyörgy Gergely, továbbá Fucsovics Márton és Gödry Levente révén három hazai kettős lesz érdekelt.

– Csütörtökön kipróbáltam a pályát, mondhatom nagyon tetszik – mondta a Sávolt Attila edzővel megejtett gyakorlás után Fucsovics Márton. – A lassú kemény pályák közé tartozik, játszottam már rajta a győri Davis-kupa-mérkőzésen. Magyarországon egyéni versenyen öt éve szerepeltem legutóbb, akkoriban még future-viadalokon indultam. Örülök, hogy hazai közönség előtt jászhatok, a válogatott csapatmeccseken is mindig feldob, ha nekem szurkolnak a lelátóról.

Hetek óta húzódik, hogy mi legyen Marci fájós jobb térdével, ami hátráltatja az eredményes szereplésben. Ezzel kapcsolatosan is akadt bejelentenivalója a nyíregyházi teniszezőnek.

– Doktor Berkes István megvizsgálta a térdemet, és arra jutottunk, hogy a budapesti verseny után némi pihenőre van szükségem – mondta a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar férfi teniszező. – Ez azt jelenti, hogy az év hátralévő részét már kihagyom, az erre az időszakra tervezett versenyeimet lemondom. Műtétre nincs szükség, de a begyulladt csonthártyám miatt pihenőre kényszerülök. A cél az, hogy a jövő évi szezonnak teljesen egészségesen vágjak neki, és az Australian Openen legyen esélyem arra, hogy kiharcoljam a főtáblára jutást. Az év hátralévő részében harmincöt megvédendő pontom van, emiatt várhatóan visszaesek egy picit a világranglistán, de az a legfontosabb, hogy meggyógyuljak végre.

Úgyhogy hosszú idő után láthatjuk Marcit magyar földön versenyezni – egyúttal ebben az évben utoljára.

KM-BT, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!