Az Arany János Gimnázium tanulói látogattak a törvényszékre

Az Arany János Gimnázium tanulói látogattak a törvényszékre
Nyíregyháza – A bírósági szervezet működéséről, illetve a bíróvá válás folyamatáról tartott tájékoztatást az Arany János Gimnázium 11. osztályos tanulói részére Némethné dr. Dancs Tímea, a Nyíregyházi Törvényszék bírósági titkára 2019. január 8-án a törvényszék dísztermében.


A mintegy 40 fős diákcsoport ezt követően két büntetőügy tárgyalásán vett részt a „Nyitott Bíróság” program keretében. A Nyíregyházi Járásbíróság bírája, dr. Ördögh László a tárgyalások előtt röviden ismertette az ügyek hátterét, az eljárási szabályokat, majd a tárgyalások befejezése után a szakértői bizonyítás jelentőségéről beszélt a hallgatóságnak, és válaszolt a diákok által feltett, bírósági eljárásokkal kapcsolatos kérdésekre.

Az érdeklődő tanulók kíváncsiak voltak arra, hogy hogyan működik a közelmúltban bemutatott távmeghallgató rendszer, így személyesen is megtekintették a modern technikai eszközökkel felszerelt tárgyalótermeket, illetve tájékoztatást hallhattak ezen eljárások menetéről, s költséghatékonyságuk előnyeiről.

– Nyíregyházi Törvényszék –
hirdetés