Az Aranycsapat legendáinak relikviái

Az Aranycsapat legendáinak relikviái
Nyíregyháza – Az idei az Aranycsapat éve, így is emlékezve a legendás focistáinkra. A Kubala-kiállítás után ismét különlegességnek lesz a házigazdája a Continental Aréna. Március 21-én nyitják majd meg az Aranycsapat-kiállítást, amelynek sajtótájékoztatója hétfőn délután volt.


– Idén alakult az Omnis Forte Egyesület, célunk az, hogy Nyíregyháza színvonalas közösségi életéhez különböző, értékes kulturális és sportesemények létrehozásával járuljon hozzá. A debütálás az Aranycsapat-kiállítás lesz, amely létrehozásában köszönt jár a Nyíregyházi Sportcentrumnak, a Continental Arénának és a Váci Mihály Kulturális Központ nak, no meg a Puskás Intézetnek, amely a relikviákat biztosítja – tudtuk meg a résztvevőket köszöntő Kemecsei György szervezőtől, az egyesület alapítójától.

– A Puskás Intézet 2011-ben alakult, a legfontosabb feladata a névadó és az Aranycsapat emlékének ápolása. Többféle vándorkiállításainkat szerte az országban láthatták az érdeklődők, a célunk az, hogy majd legyen egy állandó kiállítási helyszín is. Ami a nyíregyházi kiállítást illeti,, három hétig díjmentesen látható majd a tárlat, amelyen kiemelt szerepet kapnak Bozsik József emléktárgyai – tudtuk meg Balogh Balázstól, a Puskás Intézet kommunikációs igazgatójától.

Balogh Balázs izelítőül megmutatta Bozsik József olimpiai érmét, amelyet unokája, Bozsik József a Szpari szakmai stábjának tagja is megnézhet majd a március 21-én nyíló kiállításon.

A legendák emléktárgyait már Európa több országában láthatták a foci kedvelői, Balogh Balázs arról is tájékoztatását adott, hogy idén Brazíliába is eljutnak a magyar foci kincsei.

ML
hirdetés