Az Aranyszablya kötelez

Élő történelem – az 1927-ben megtalált szablya mása
Élő történelem – az 1927-ben megtalált szablya mása
Geszteréd – A páratlan lelet hírnevet adott a településnek, ahol fesztivált rendeznek.

Pontosan 1927 métert is futhatnak az érdeklődők, akik elfogadják a szíves invitálást az I. Geszterédi Aranyszablya Fesztiválra május 28-án.
– Az egész napos programok sorában csak egy a futóverseny, melyre május 20-áig lehet előzetesen nevezni, de a helyszínen is lesz erre mód – tájékoztatta lapunkat Rácz János, az elmúlt évben alapított Geszterédi Aranyszablya Társaság kuratóriumának elnöke.

Ez a fesztivál folytatása annak a nagyszerű kezdeményezésnek, mely tavaly látott napvilágot: szeretnék megismertetni országgal, s világgal az 1927-ben itt megtalált honfoglalás kori leletek jelentőségét, benne az aranyszerelékes szablya történetét. A történelmi ismereteket a jelen és a jövő építésében kamatoztatják, a május 28-ai fesztivál is ilyen. Lesz ott motoros felvonulás, irodalmi és rajzpályázat, honfoglalás kori kiállítás, egész napos műsorfolyam, íjászbemutató, ízelítőt ad a Magyar Szablyavívó Iskola, a nap Vikidál Gyula koncertjével, illetve jótékonysági bállal zárul. (További információk: www.geszterediaranyszablya.hu honlapon).

KM-NyZs
hirdetés