Az áremelkedés mellett a bizonytalanság az idősek legfőbb problémája

A bizonytalan 13. havi nyugdíj, az energia – és az alapvető élelmiszerek árának emelkedése, valamint a kiszámíthatatlan jövő a legnagyobb problémájuk a mai magyar időseknek – ezt mondta Iván László, az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának fideszes tagja szombaton Veszprémben.

Iván László szerint nem csak gazdasági, hanem megélhetési válság is van ma Magyarországon. Hazánk idősödő ország, mert minden 5. ember 60 évnél öregebb. Megkerülhetetlen a kérdés tehát, hogy az állam hogyan bánik az idősekkel, és a ma megoldásaival milyen holnapot tud biztosítani nekik – mondta.

Az idősek legnagyobb problémája ma az, hogy nem tudják, mire számíthatnak a jövőben, egyik napról a másikra élnek és a legtöbben úgy érzik, hogy nincs már rájuk szükség. Emellett az energia – és élelmiszerárak emelkedése valamint a 13. havi nyugdíj módosítása is ellehetetleníti helyzetüket – hangzott el.

Iván László elmondta, a 13. havi nyugdíj megmentéséért jövő héten kedden a Fidesz név szerinti szavazást kér a Parlamentben.

Kapcsolódó cikkek:
hirdetés