Az Argo 2 betétdalát énekli a Kerekes Band

Az Argo 2 betétdalát énekli a Kerekes Band
© Nyíregyházi koncertjük nagy siker volt Fotó: racskó Tibor
Nyíregyháza – A Kerekes Band most lépett fel harmadszor a Vidoron, igaz, az első két alkalommal nem volt hozzájuk kegyes az idő. A szakadó eső miatt mind a kétszer fedett helyen kellett játszaniuk, most viszont remek időben léptek a közönség elé.

Fehér Viktorral, az együttes dobosával a Mustár FM önkéntese, Alföldi Dániel beszélgetett.

Lemez és film a tervek között

– Tizenkét éve változatlan a zenekari felállás, ezért tudjuk megőrizni az egyediségünket, amin nem is akarunk változtatni – biztos sokan nem értenék, ha Zsombor a furulya helyett szaxofont ragadna. Ezt szereti a közönség és ezt értékeli a szakma, a legutóbbi albumunk Fonogram-díjat kapott, ami komoly elismerés. Van egyébként a lemeznek egy helyi vonatkozása is: az egyik dalban felhasználtuk Farkas Bertalan egyik beszédét, és mivel ezt a mostani koncerten is játsszuk, azt is mondhatom, hogy hazahoztuk őt.


Fehér Viktor: Azt tervezzük, hogy készítünk egy filmet a dalaink útjáról.


– Az együttes egész nyáron turnézott, hamarosan pedig új lemezzel jelentkeznek: az A38 hajón két koncertet rögzítettek, ezekből készül válogatás. De nemcsak ez az újdonság a csapat életében: ők írják az Argo 2 több betétdalát. Viktor azt mondja, meglepődtek, hogy őket kérték fel a feladatra, de természetesen nagyon örültek neki. És ha már film: ők is terveznek egyet.

– Bár ma már nagyon kevés időnk jut arra, hogy dalokat gyűjtsünk, azt tervezzük, hogy készítünk egy filmet a dal útjáról: bemutatnánk azt a folyamatot, ami azzal kezdődik, hogy egy dallamra rátalálunk és azzal végződik, hogy a vele való munkálkodás után a színpadon megszólal.

– Alföldi Dániel –
hirdetés