Az azeriek ellen selejteznek

Az azeriek ellen selejteznek
Női kézilabda válogatottunk fellépése előtt három előmeccset is rendeznek a bujtosi csarnokban.

Május utolsó vasárnapján tétmeccset játszik női kézilabda válogatottunk a bujtosi csarnokban. Az Európa-bajnoki selejtezőn az azeriek lesznek a mieink ellenfelei. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a korábban kihirdetett bő keretét szűkítette és tizennyolc játékossal kezdte meg a felkészülést Tatán, a Csehország elleni idegenbeli és az Azerbajdzsán elleni csoportmérkőzésre. Az együttes a vasárnapi pihenőnap kivételével az Olimpiai Edzőközpontban gyakorol, és kedden utazik el Plzenbe, a másnapi összecsapás helyszínére.

A magyar női válogatott május 28-án, pénteken érkezik Nyíregyházára és este hat órától edz a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, ahol az Eb-selejtezőre a parkettát speciális borítással fedik le. Az azeriek szintén május 28-án érkeznek. A mérkőzésen szerb hölgy lesz az EHF-ellenőr, s finn bírópáros vezeti a mérkőzést, amelynek egyik tagja szintén hölgy.

Az Eb-selejtező előtt három élő mérkőzés is lesz a speciális pályaborításon. Előbb Nyírsuli–Bem és Fehérgyarmat U11-es csapata, majd a Nyírsuli-Bem és a Nyírsuli Arany U 12-es gárdája mérkőzik egymással. 

Volánosok nosztalgiameccse

Ezt követően női meccs következik, hiszen az 1976–1982. között Szabolcsi György vezetésével Nyíregyházi Volán-Dózsa néven szerepelt női gárda tagjai nosztalgiáznak. A csapat tagjai: Rácz Mariann, Niklainé Tóth Éva, Makovi Ágnes, Búzási Enikő, Szerednyi Katalin, Szi?lágyi Kati, Szilágyi Zsuzsa begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting, Szoboszlai Ilona, Kékes Katalin, Török Éva, Bocskai Katalin, Pethő Andrea, Papp Erzsi, Terdik Ilona, Marozsán Jolán, Ráczné Cserés Erzsébet. Ezt a találkozót az egykoron számos nagy csatát vezető Kiss József, Nagy József bírópáros vezeti.
 
A május végi Európa-bajnoki selejtező magyar programja (2. csoport, 5–6. forduló)

Május 26., Plzen, 18: Csehország–Magyarország
Május 30., Nyíregyháza, 11:40: Magyarország–Azerbajdzsán

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Herr Orsolya (Vác), Pastrovics Melinda (FTC), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC) jobbszélsők: Bódi Bernadett (Mondi Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (Viborg HK)jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Tomori Zsuzsanna (egyesületen kívüli)irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (Vác)beállósok: Balogh Barbara (FTC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (Buducnost Podgorica)balátlövő: Tilinger Tamara (Alcoa Fehérvár)balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa Fehérvár)

Jegyvásárlási lehetőség a nyíregyházi mérkőzésre

A belépőjegyek ára egységesen 1200 Ft, üdülési csekkel is lehet fizetni. Megvásárolhatók a Bujtosi Szabadidő Csarnok portáján 8 és 20 óra között. E-mailen is fogadnak jegyrendelést a buszacsa@chello.hu címen. A porta telefonszáma: 06-42/411-411. A mérkőzés napján a jegyvásárlás 9 órától a pénztárban lehetséges.

– Mán László –
hirdetés