Az eddigi legnagyobb árverésre készülnek

Az eddigi legnagyobb árverésre készülnek
Debrecen – Fennállásának eddigi legnagyobb árverésére készül a debreceni Villás Galéria és Aukciósház: összesen több mint 50 millió forintról indulhat a licit december 6-án, 17 órától a Bem tér 2. alatt.

Mint azt a szerdai sajtótájékoztatón megtudtuk, a galéria 29. festmény- és műtárgyárverésén 285 tétel szerepel: 135 festmény, több mint 38 millió, és 150 műtárgy, 12 és félmillió forintos induló áron.

A festmények alkotói között ezúttal is a 19. és a 20. század jeles alkotóit találjuk: Barabás Miklós, Csók István, Fényes Adolf, Glatz Oszkár, Kelety Gusztáv, Orbán Dezső, Telepy Károly, Victor Vasarely – néhány név a sok közül. A legmagasabb árról, 6 és félmillió forintról Orbán Dezső Gyümölcscsendélete indul, míg a legalacsonyabb kikiáltási áron, 5 ezer forintért egy ezüst vodkáspohár keres új gazdát.

Villás Jánosné elmondása szerint több vételi megbízást kaptak már a kiállítás megnyitása előtt, sokan érdeklődtek a fővárosból, a Dunántúlról, sőt, a tengerentúlról is. Mint említette, aukcióikon általában is jelentős érdeklődést tapasztalnak, de most, mint mondta, talán a gazdasági válság is közrejátszhat abban, hogy – időtálló befektetésként – sokan szeretnék műtárgyakban tudni a megtakarításaikat.
A hagyományokhoz híven az idén is gondoltak azokra, akik szép dísztárgyakkal lepnék meg szeretteiket karácsonyra: számukra december 8-án, hétfőn 17 órai kezdettel rendeznek kamaraárverést, melyen 262 tételt kínálnak, több mint 6 millió forintos kikiáltási áron.

INFO
Az árverési kollekciók november 27-étől naponta 9–18 óráig tekinthetők meg a galériában (Bem tér 2.), hétvégén is, az árverések napjáig.
hirdetés