Az édesanyákat köszöntötték a Mocorgó Gyerekházban

Az édesanyákat köszöntötték a Mocorgó Gyerekházban
Az édesanyákat köszöntötték a Mocorgó Gyerekházban
Nyírmada – Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg. Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg.

A gyermekek és a felnőttek szívében az édesanya különleges helyet foglal el. Amikor egy nő édesanyává válik, örökre megváltozik az élete. Szeretete és az ezzel járó aggodalma soha nem szűnik meg. Édesanyának lenni a legkomolyabb hivatás a világon. Ebből a munkakörből nem lehet szabadságra menni. Az anyákban nagyon sok erő rejlik.
Nagyon megható délelőttöt töltöttünk együtt a gyerekházunkban, ahol az általános iskola 3.b osztályos tanulói verssel és énekkel kedveskedtek a gyerekházas anyukáknak. Majd a gyerekházas gyerekek saját készítésű ajándékkal kedveskedtek az édesanyáknak. A közös tízórai után az anyukákkal Kovács Kati legszebb számát „ Úgy szeretném meghálálni” énekeltünk el karaokéban. A délelőtti ünnepség mindenki szemébe örömkönnyeket csalt. Az anyai szeretetet, gondoskodást, áldozatos munkájukat nem lehet elégszer meghálálni, megköszönni.

– Buza Andrea gyerekház vezető Nyírmada –

Donászy Magda: Anyák napján

Tavaszodik, kis kertemben
kinyílik a tulipán.
Ragyognak a harmatcseppek
anyák napja hajnalán.
Kinyílott a bazsarózsa,
kék nefelejcs, tulipán,
neked adom anyák napján,
édes-kedves anyukám.
hirdetés